Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Darts-vb: véget ért egy hihetetlen pályafutás, van Barneveld az első körben búcsúzott

Dorogi László

A holland legenda utolsó PDC-versenyén vett részt, de nem tartott sokáig számára a világbajnokság.

Fotó: En24 News

Jó néhány hónap eltelt már azóta, hogy Raymond van Barneveld úgy döntött a Premier League-kiesését követően, hogy végleg szögre akasztja nyilait. Visszavonulásáról és fantasztikus pályafutásáról akkor mi is megemlékeztünk, ám végül mégis visszatért és megcélozta az év végi világbajnokságot, mint pályafutása utolsó versenyét.

Könnybe lábadt a tigris szeme, újabb dartslegenda intett búcsút

Raymond van Barneveldnek nem adatott meg az, ami a darts élő legendájának, Phil Taylornak igen. A holland közel sem a csúcson fejezte be pályafutását és az utolsó mérkőzése sem egy világbajnoki döntő volt. Ennek ellenére legalább annyira megkerülhetetlen személyisége volt a sportágnak, mint az angol ikon.

Barney-nak már nem ment úgy a játék, mint fénykorában, de végül sikerült kvalifikálnia a vb-re, ahol az első körben az amerikai Darin Young várt rá. A holland legenda úgy kezdte a végül sorsdöntőnek bizonyuló mérkőzést, mint amilyen az egész idénye volt - bizonytalanul. Darin Young viszont határozottan dobált és meg is nyerte az első szettet.

Van Barneveld megrázta magát a második szettre és lenullázta Youngot, ám az amerikai a harmadik szettet behúzta és többek között megcsinált egy 160-as kiszállót is. Van Barneveld ezzel a kiesés szélére került, ráadásul a negyedik szettet 0-2-vel indította. Innen még sikerült visszakapaszkodnia, de a mindent eldöntő leget már nem tudta behúzni. Young alacsonyabb átlaggal zárta a mérkőzést, ugyanakkor a kulcspillanatban higgadt tudott maradni, ezzel véget vetett egy legenda pályafutásának.

Nemcsak egy világbajnok intett korai búcsút egyébként a vébének, a második nap esti programjában a tavaly előtti győztes Rob Cross úgy esett ki a belga Kim Huybrechts ellen, hogy még csak szettet sem nyert.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87486/pics/lead_800x600.jpg
darts,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?