Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

A nemzetközi szövetség felfüggesztette a női kézilabda-válogatott kapitányát

Dorogi László

Kim Rasmussen a Románia elleni világbajnoki találkozó után kritizálta élesen a játékvezetést, az etikai bizottság előtt kell felelnie tetteiért.

Fotó: ihf.com

Fegyelmi eljárást indított a Nemzetközi Kézilabda Szövetség Kim Rasmussen ellen, amiért a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Románia ellen elveszített világbajnoki mérkőzés után tartott sajtótájékoztatóján éles kritikával illette a mérkőzés játékvezetőit.

Mint ismert, a magyar válogatott hétgólos előnyről kapott ki Romániától a világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel lemaradt a középdöntőről, végül a 14. helyen zárta a tornát.

Az IHF kivizsgálta Rasmussen viselkedését és úgy döntött, határozatlan időre mindennemű kézilabdával kapcsolatos tevékenységtől eltiltja a szakembert - ez a legsúlyosabb büntetés, amit kiszabhattak. A nemzetközi szövetség úgy értékelt, a magyar szövetségi kapitány a találkozó alatt is sportszerűtlen magatartást mutatott be és keresetlen szavakkal illette a mérkőzés játékvezetőit, amiért a hajrában egy kulcsfontosságú kétperces büntetést is kapott a magyar válogatott.

Rasmussennek a nemzetközi szövetség etikai bizottsága előtt kell felelnie a tetteiért, a felfüggesztése addig biztosan érvényben marad. A magyar válogatott a tavalyi Európa-bajnokságon elért hetedik helyének, valamint a svéd csapat világbajnoki hetedik helyének köszönhetően olimpiai selejtezőt játszhat márciusban, ahol Szerbia, Kína és a világbajnokság bronzérmese, azaz Oroszország, vagy Norvégia lesznek az ellenfelei. A tornáról két csapat kvalifikálja magát a tokiói olimpiára, de könnyen lehet, hogy a dán szakember nélkül kell megvívnia a csapatnak a sorsdöntő ütközeteket.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87453/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?