Blogolj!

Nyertek a svédek, olimpiai-selejtezőt vívhat Magyarország!

Svédország 35-24-re legyőzte Németországot a Japánban rendezett női kézilabda-világbajnokság hetedik helyért vívott mérkőzésén. Az eredmény azt jelenti, hogy a magyar válogatott olimpiai álmai nem foszlottak szerte. 

Fotó: ehf.com
Fotó: ehf.com

Alapesetben minimális figyelmet kapott volna egy hetedik helyért vívott Németország-Svédország mérkőzés, ám mivel ez a találkozó döntött a magyar csapat sorsáról, így a magyar kézilabdarajongók jelentős része követte az eseményeket. A találkozó előtt egyértelmű volt a helyzet: ha a németek nyernek, akkor kivívják az olimpiai kvalifikációs tornán való szereplést, ha a svédek diadalmaskodnak, akkor a magyar csapat "pótvizsgázhat" az olimpiáért. 

A németek jobban kezdték a mérkőzést, a meccs elején 8-4-re is elhúztak, de kilenc perccel a félidő vége előtt már csak 10-9 volt az állás. Némileg megnyugodhatva vettük tudomásul, hogy ezután a svédek átvették a játék irányítását és a szünetben már 18-13-al jobban álltak. 

Fordulás után a német játékosok öt percig nem tudtak gólt dobni Filippa Idéhnnek és ez alapjában határozta meg a meccs képét. Svédország folyamatosan növelte a különbséget és végül 35-24-re legyőzte az olimpiai álmait így elveszítő németeket. 

A magyar női kézilabda-válogatott március 20 és 22 között fogja megvívni a sorsdöntő olimpiai selejtezőt. A mieink ellenfele Szerbia Kína, valamint az idei vb harmadik helyezettje lesz. A négyfős csoportból az első kettő jut tovább.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87399/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?