Blogolj!

Hiába Karácsonyék ellenállása, Budapest megrendezi a 2023-as atlétikai vb-t

Dorogi László

A magyar kormány és Budapest főpolgármestere is támogatja a 2023-as világbajnokság megrendezését.

Fotó: atletika.hu

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa egyhangúlag támogatja a 2023-as atlétikai világbajnokságra épülő, később a hazai atléták és a fővárosiak versenyszerű és szabadidős sportolását szolgáló Nemzeti Atlétikai Központ felépítését és a környező terület rendezését - számolt be a Magyar Atlétikai Szövetség.

Mindez azt jelenti, hogy Budapest 2023-ban megrendezi a világ harmadik legnagyobb sporteseményének számító atlétikai világbajnokságot, annak ellenére, hogy a budapesti városvezetés az elmúlt hónapokban vacillált a rendezéssel és az atlétikai központ megépítésével kapcsolatban.

A szövetség beszámolója szerint a kormány december 31-ig rögzíti azokat a feltételeket, amelyeket a Fővárosi Közgyűlés fogalmazott meg az atlétikai világbajnokság budapesti megrendezésével kapcsolatban.

A Magyar Atlétikai Szövetség üdvözölte a budapesti városvezetés döntését, és köszönetét fejezte ki a közvélemény, valamint az atlétikatársadalom kiállását a 2023-as atlétikai világbajnokság mellett és örül, hogy a fővárosiak jelentős többsége támogatja az esemény megrendezését, és hogy pártokon, politikán átívelő döntés született.

Mint ismert, Karácsony Gergely november végén sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, milyen feltételekkel hajlandó Budapest megrendezni a világversenyt, a feltételek között szerepelt többek között, hogy a kormány a következő öt évben az Egészséges Budapest Program keretein belül 50 milliárd forintos forrást biztosítson a kerületi önkormányzatok számára az egészségügyi alap- és szakellátás fejlesztésére, valamint növelje a budapesti zöldfelületeket, továbbá olyan beruházást valósítson meg a Duna-parton, amely nemcsak az élsportot, illetve egyszeri alkalmat szolgál, hanem tömegsport- és kulturális rendezvények megrendezésére is alkalmas.

Karácsony kamukövetelései az atlétikai világbajnokság ügyében

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Komolyan semmi sem elég? Karácsony Gergely tényleg azt hiszi, hogy ő az Atyaúristen? A kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy megrendezhesse Budapest az atlétikai világbajnokságot, de újabb és újabb követelések jönnek - csak mondjuk ezek mindegyike teljesült már.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke szintén november végén adott ultimátumot a budapesti városvezetésnek arra, hogy eldöntse, megrendezi-e a 2023-as világversenyt. Amennyiben mégis visszalépett volna a magyar főváros, komoly szankciók elé nézett volna, hiszen a világbajnoki rendezésről szóló szerződést korábban már aláírták a felek.

Ultimátumot adott az atlétikai szövetség elnöke

A budapesti városvezetésnek mihamarabb döntenie kell arról, mi legyen a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezésével és az ahhoz szükséges infrastrukturális fejlesztésekkel. Lassan elfogy a levegő KariGeriék körül. Sebastian Coe levelét megírta. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke aggódik és erre minden oka meg is van.

A rendezéssel kapcsolatos anomáliák kialakulása miatt számos klasszis sportoló és budapesti díszpolgár vette védelmébe a vb-rendezést.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87406/pics/lead_800x600.jpg
atlétika,Budapest,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?