Blogolj!

Európa-liga: ez jó üzlet volt a Ferencvárosnak

Bár nem sikerült az igazán nagy bravúr, vagyis a csoportból való továbbjutás, sokat keresett a Ferencváros az Európa-liga csoportküzdelmeivel.

Fotó: MTI

Nagyjából 1,7 milliárd forintnak megfelelő euró szerepel a bevételi oldalon a zöld-fehéreknél. Ennyit fizet az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a szezon végén a klubnak, amely a csoportban egy győzelem mellett négyszer végzett döntetlenre és egyszer kikapott a spanyol Espanyol, a bolgár Ludogorec és az orosz CSZKA Moszkva ellen. 

Az UEFA honlapján szereplő adatok szerint már a BL-selejtező és az EL-csoportkörbe jutás is jól fizetett, mert csak ezekért jött 1,34 milliárd, a négyesben szerzett hét pont 437 millió forintot ért. Ez persze még nem a végösszeg, mert hozzáadódik majd a közvetítési díjakból és a jegyeladásból származó bevétel is. A sorozat összdíjazása ebben a kiírásban 185 milliárd forint (560 millió euró). 

Csak érdekességként jegyezzük meg: egy éve a MOL Fehérvár 3,4 milliárd forintot húzott be, igaz a piros-kékek a BL-selejtező negyedik köréből estek át a másodikszámú sorozat csoportkörébe. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87417/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?