Blogolj!

Bajnokok Ligája: ez a nagyok játéka

Kecskés István

Hiába küzd az UEFA a kisebb csapatok felzárkóztatásáért, a BL tizenhatos mezőnye bizonyítja, hogy a nagy halak megeszik a kicsiket.

Ilyen még soha nem fordult elő: a BL tizenhat legjobb csapata között, kizárólag az öt nagy európai bajnokságból induló együttesek kerültek be. Az angolból négy, a franciából két, a németből három, az olaszból három, a spanyolból pedig négy gárda jutott be a kieséses szakaszba. Ilyen eddig nem volt, hiszen az elmúlt években mindig volt legalább egy, alacsonyabban rangsorolt klub a tizenhat között. Tavaly például a portugál Porto, vagy a holland Ajax, korábban a svájci Basel, a török Besiktas, vagy éppen az orosz Zenit, az ukrán Dinamo Kijev is bravúrosan teljesített a csoportban.

Idénre azonban a nagyok játéka lett a Bajnokok Ligája. Most arról ne is beszéljünk, hogy magyar csapat legutóbb 1995-ben volt a tizenhat között, igaz akkor a Ferencváros számára ez még csak a csoportkört jelentette, egyáltalán a BL főtáblára is tíz évvel ezelőtt jutottak el honfitársaink, akkor a Debrecennek sikerült a bravúr. 

A mostani mezőny, azonban jól mutatja, hogy a pénz az úr. Szokás mondani, hogy nem az eurók fociznak és egy kiemelkedően jó együttes, meg egy gyengébb között a pályán van a legkisebb különbség, ez mára már nem igaz. Átnézve a továbbjutók és a kiesők listáját láthatjuk, hogy ez már a gazdagok mezőnye, a tehetős klubok közül egy sem esett ki, sőt lényegében mindegyik könnyedén hozta a kötelezőt. 

Ha a jó oldalát akarjuk nézni, akkor viszont állapítsuk meg, hogy ennél erősebb tizenhatos mezőny még soha sem alakult ki. 

A legjobb 16 mezőnye: 

Paris Saint-Germain (francia), Real Madrid (spanyol), Bayern München (német), Tottenham Hotspur (angol), Manchester City (angol), Juventus (olasz), FC Barcelona (spanyol), RB Leipzig (német), Liverpool (angol), Napoli (olasz), Borussia Dortmund (német), Olympique Lyon (francia), Valencia (spanyol), Chelsea (angol), Atalanta (olasz), Atlético Madrid (spanyol)

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87355/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?