Blogolj!

Burján Csaba: „Nem Kínát és nem a kínaiakat akartam szidni”

Napok óta áll a bál Burján Csaba, olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó körül. A sportoló a sanghaji reptéren tapasztalt tömegről posztolt egy képet, a „fuckin china” üzenetettel. 

Nem Kínát és nem a kínaiakat akartam szidni, hanem a helyzetet megmutatni. Nem sikerült...

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak adott interjújában a sportoló. 

Bár sokan azonnal rasszistázni kezdtek, amikor a fotók megjelentek, de erről persze szó sincs, maximum baromságot csinált Burján – ez meg sokakkal előfordult már. Csak ugye Ázsia és benne Kínak egészen más, mint Magyarország. Ott nem viccel ilyennel senki, sőt a lányok fenekére sem csap rá senki fogadásból, de ez ugye egy másik sportág, másik versenyzőjének az ügye volt. Szóval más az érzékenységi faktor és akkor azt még nem is vettük elő, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázók szponzora és vezetőedzője is kínai. 

Megtudtam, hogy Lina roppant kellemetlen helyzetbe került, a hazájában ez nagy bűnnek számít. (…) Hogy ennyire érzékeny téma ez Ázsiában, egy életre megtanultam. Ráadásul ma már úgy gondolom, hogy Magyarországon is lett volna következménye egy ilyen megjegyzésnek, vagyis ez mindenhol hatással van az emberekre.

Most a szövetség majd jól megméri Burjánt, kap egy jó fegyelmit a nyakába. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy a támogató és az edző megmaradjon a csapat mellett. 

Nem tudom, mi lesz akkor, ha a szövetség mellől elpártol a főszponzor, vagy ha Lina nem marad a magyar csapat vezetőedzője. Ha engem eltiltanak, nem szólok egy szót sem. Biztosan nehéz lenne a versenyeket itthonról követni, de inkább engem büntessenek, mint bárki mást. Nem szeretném, ha az én meggondolatlanságom miatt mások bűnhődnének.

Mindez egy idióta poszt miatt. Szép világ 2019. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87085/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?