Blogolj!

A Veszprém nyerte a szezon első kézilabda-rangadóját

A Telekom Veszprém végig kiélezett találkozón, egy góllal győzte le a rivális MOL-Pick Szegedet a férfi kézilabda NB I 12. fordulójában.

Fotó: Veszprém Handball Team/Facebook

Veszprémben rendezték meg az idény első csúcsrangadóját a férfi kézilabda NB I-ben. A MOL-Pick Szeged úgy látogathatott a bakonyi rivális otthonába, hogy két ponttal többet gyűjtöttek eddig a bajnokságban, ugyanakkor egy mérkőzéssel többet is játszottak már a veszprémieknél.

Ahogy azt várni lehetett, a rangadó végig szorosan alakult, egyik csapat sem igazán tudott ellépni a másiktól. A mérkőzés első negyedében szegedi részről Dean Bombac, veszprémi részről honfitársa, Dragan Gajic villogott, s bár a hazai kapuban Sterbik Árpád több védést tudott bemutatni, mint Mikler a túloldalon, a Veszprém nem tudott nagy előnyt kiharcolni.

Az első félidőben mindkét csapat vezetett, de egy gólnál nagyobb különbség nem alakult ki. Az első játékrész második felében Vuko Borozan lépett elő veszprémi részről, több fontos gólt is elhelyezett a szegedi kapuban, de Luka Stepancic átlövéseivel nem tudott mit kezdeni a bakonyi gárda.

A szünetben 15-15-öt mutatott az eredményjelző, de a második félidőben először lépett el valamelyik gárda két góllal a riválistól, az a Veszprémnek sikerült Dragan Dajic ötödik találatával. Innen még visszajött a Szeged, ám 25-22-nél úgy tűnt, hogy a bakonyiak lezárják a nyitott kérdéseket.

Ezt követően a szegediek már nem is tudták utolérni a Veszprémet, bár az utolsó támadást a Pick vezethette az egyenlítésért, de Joan Canellas lövését a második félidőben több bravúrt bemutató Vladimir Cupara hárította.

A Veszprém legeredményesebb játékosa a hétgólos Manuel Strlek és a szintén hét találatig jutó Petar Nenadic lett, míg szegedi részről Canellas és Bogdan Radivojevic is hat-hat góllal zárt. A bakonyiak ezzel a győzelemmel pontszámban beérték a Szegedet és veszített pontok tekintetében meg is előzték a riválist, a Szegednek ez volt az első veresége az idei szezonban.

Férfi kézilabda NB I

Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 29-28 (15-15)
A Veszprém gólszerzői: Strlek 7, Nenadic 7/1, Gajic 5/3, Borozan 5, Lauge 2, Nilsson 1, Blagotinsek 1, Yahia 1.
A Szeged gólszerzői: Canellas 6, Radivojevic 6/2, Bombac 5, Zhitnikov 4, Stepancic 4, Bánhidi 3.

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87116/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda,MOL-Pick Szeged,Telekom Veszprém
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-08 13:20:52
A Pick Szeged - akárcsak a női válogatott a világbajnokságon - mindent megtett, hogy meg tudja nyeretni az ellenféllel ezt a rangadót.
Hogy mást ne mondjak, a legvégén volt egy támadásunk az egálért, amit - jó szokás szerint - megint sikerült kihagyni !!!
Ennyi.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?