Blogolj!

Úszás: Hosszú Katinka Európa-bajnok 200 pillén, Jakabos Zsuzsanna bronzérmes

Dorogi László

Az Iron Lady szenzációs hajrával nyert 200 méter pillangón a glasgow-i rövidpályás úszó Eb-n. Jakabos Zsuzsanna is érmet szerzett.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az már a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokság első napján eldőlt, hogy Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is kiváló formában érkeztek meg Skóciába. Szerdán 400 vegyesen Hosszú arany-, Jakabos pedig ezüstérmet szerzett, pénteken pedig ismét kéz a kézben szálltak medencébe 200 méter pillangón.

A délelőtti előfutamokból Jakabos a legjobb idővel kvalifikált a délutáni döntőbe, Hosszú pedig a második idővel jutott a fináléba. A magyar lányok szinte egyszerre rugaszkodtak el a rajtkőről, de a vízből kiérve már Hosszú járt előrébb. A táv felénél Hosszú a második, Jakabos a negyedik helyen fordult.

Az élen az olasz Ilaria Bianchi haladt, aki ráadásul majd egy testhossz előnyt harcolt ki a magyar lányokkal szemben, s az utolsó 50 méterig nem tűnt úgy, hogy be lehet fogni. Hosszú végül az utolsó 25 méteren átvette a vezetést és 2:03.21-es idővel meg is nyerte a futamot. Jakabos Zsuzsanna az olasz lányt nem tudta megelőzni, de a dobogó alsó fokára így is felállhat 2:05.00-ás idejével.

Jakabos az MTI-nek elmondta: nagyon örül, hogy sikerült megint majdnem olyan jó időt úsznia, mint délelőtt, és hogy a végén érmes helyen ért célba, mert "ebben a számban minden jöhet".

"Kicsit meglepetés azért, hiszen nem tudhatjuk, ki mennyit tartalékolt. Én tudtam, hogy nagyon erősen úsztam, és ebben sokkal több nem lehet, míg Katkának két perc körüli ideje is van. A végén nagyon érdekes volt, mert ahogyan levegőt vettem, láttam, hol van az olasz és kívülállóként kicsit drukkoltam Katkának, hogy sikerüljön előznie és örülök a győzelmének"

- nyilatkozta Jakabos.

A számban Kapás Boglárka is elindult a selejtezőben és a nyolcadik legjobb időt úszta délelőtt, de mivel a fináléba egy nemzetből csak két versenyző kerülhet, nem vehetett részt a döntőben.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87074/pics/lead_800x600.jpg
Hosszú Katinka,rövid pályás úszó Eb,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?