Blogolj!

Szentes Lázár visszatért a labdarúgásba

Kisvárdán vállalt munkát Szentes Lázár, aki korábban a Debrecen és az Újpest vezetőedzője is volt.

A karakteres nyilatkozatairól is ismert, korábbi válogatott labdarúgó nem az NB I-es csapat irányítását vette át, hanem az utánpótlásban vállalt munkát. Az egykori győri játékos a Várda Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója lett. 

"A projekt fogott meg és a meglévő infrastrukturális lehetőségek mellett a klub kárpátaljai kapcsolatai, amelyek mélyítik a merítési lehetőséget. Az ő munkamoráljukat nemcsak az adott korosztályok játékosaira, hanem az edzőkre is szeretnénk átültetni”

– mondta Szentes Lázár a klub honlapjának.

Szentes Lázár játszott Portugáliában, volt edző Ausztriában és Szaúd-Arábiában is. Most a külföldön szerzett tapasztalatokat is hasznosítani akarja. 

„Nyelveket beszélő emberként mindig is érdekelt a háttér, ehhez a megfelelő szakirodalomból hozzá tudtam olvasni és tanulni – fogalmazott. – A szaúd-arábiai Al-Ittihadnál volt olyan korszak, amikor csak belga, majd csak holland, aztán csak egyiptomi edzők dolgoztak az utánpótlásban, tehát elég széles spektrumot át tudtam tekinteni. Az első csapatot ott is figyelemmel követtem, és itt is figyelem majd, hiszen az a gyakorlati tapasztalatom, ha nincs meg az átmenet az utánpótlás és a felnőtt korosztály között, akkor nagyon nehéz vállalható jövőképet adni a gyerekeknek. Úgy látom, ez itt zökkenőmentes lehet, de úgy kell felkészítenünk a játékosainkat, hogy minél nagyobb számban és a lehető legkevesebb problémával legyenek képesek a felnőttfutballba belépni.”

Érdekes, hogy Szentes Lázár megfordult ugyan több élvonalbeli és külföldi klubnál edzőként, sőt szakmai igazgató is volt több helyen, az utánpótlásban még nem dolgozott sosem. A kisvárdai sportigazgató, Révész Attila mégis a 63 éves szakembert választotta.

„Nem volt titok, hogy magyarországi szakemberekkel szeretnénk megerősíteni a stábot, miközben később nem vetjük el a külföldi szakemberek foglalkoztatását sem. Szentes Lázárra esett a választásunk, őt nem volt könnyű az ország másik végéből idecsalogatni, de érezte ő is, hogy jó helyre és jó emberek közé kerül, látja a fejlődési lehetőséget. A klubon belül nálunk nem különül el a felnőtt csapat és az akadémia, ezért a közös munka szinte mindennapos lesz, miközben még nagyobb átjárást szeretnénk biztosítani az utánpótlásból a felnőttek felé.”

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87046/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?