Blogolj!

Női kézilabda-vb: nagy előnyről kikapott a válogatott, elúszott a középdöntő

A magyar női kézilabda-válogatott 28-27-re kikapott Romániától a Japánban rendezett világbajnokság csoportmérkőzésén és így nem jutott be a középdöntőbe. 

Fotó: mksz.hu

Egyértelmű volt a helyzet a Magyarország-Románia csoportmérkőzés előtt: amennyiben a mieink nem szenvednek vereséget, akkor továbbjutnak a középdöntőbe és harcolhat tovább azért, hogy a vb-ről kivívja az olimpiai kvótát. 

Bíró Blanka kezdett a magyar kapuban és a hálóőr is közrejátszott abban, hogy a magyar csapat repülőrajtot vett. A románok idegesen kezdtek, Neagunak és Pinteanak sem ment a játék a meccs elején, a magyarok viszont 4-0-ra elhúztak. Hamarosan kapust cseréltek a románok, de a 11. percben így is 7-1 volt az eredmény a mieink javára Kovacsics Anikó góljával. 

Ezután a különbség négy-öt gól körül mozgott. Az ellenfél egyszer tudott feljönni mínusz háromra egy Neagu-hetessel, de Schatzl Nadine és Tóvízi Petra visszaállította a biztosnak látszó differenciát. Szabó Laura találatával a 28. percben már 15-8 volt az eredmény, végül 16-10-es magyar vezetéssel végződött az első félidő. 

Úgy tűnt minden rendben a magyar csapat játékával és így a legrosszabbkor jött a szünet. Románia újult erővel jött ki a második félidőre és egy 5-2-es periódussal hamar felére csökkentette a hátrányát. Időközben Kim Rasmussen szövetségi kapitány kapust is cserélt, a romló védési hatékonyságot produkáló Bírót Kiss Éva váltotta. A mieink ekkor tíz percig nem találtak be, a gólcsendet végül Szabó Laura tudta megtörni (19-16). 

Románia nagy erőssége, hogy sokszor kapus nélkül hét a hat ellen támadnak és ezek az akciók megoldhatatlan feladatnak bizonyultak a második játékrészben a magyar védelem számára. Először a 47. percben volt minimális a különbség Neagu révén. A különbség ezután egy-két gól között mozgott szinte végig, Kovács Anna hiába módosította 23-20-ra az állást, a differencia csak néhány másodpercig tartott. A hajrában a két játékvezető több ítélettel is sújtotta a magyar csapatot,t a legfájóbb azonban az volt, amikor három és fél perccel a vége előtt Kim Rasmussen reklamálása miatt két percig emberhátrányban kellett játszani. 

Az 58. percben még 27-25-re vezetett a magyar válogatott, ám a románok Seraficeanu és Iuganu révén egyenlítettek. Döntetlenről kezdődött tehát az utolsó perc, és ezzel az eredménnyel a mieink biztos bejutottak volna a középdöntőbe. Passzív játék miatt azonban elvették a magyaroktól a labdát és a románok az utolsó 34 másodpercben támadhattak. 

Nyolc másodperccel a vége előtt aztán Kovacsics Anikót kiállították két percre és az ellenfél hétméterest kapott. A büntetőt Cristina Neagu gólra váltotta és Románia először a meccs folyamán átvette a vezetést. 

Mivel az utolsó magyar támadás már nem jelentett veszélyt a román kapura, így a magyar női kézilabda-válogatott 28-27-re kikapott és vereségével az alsóházba került. A magyar csapat az Elnök-kupában folytatja szereplését, amely a 13-24. helyért zajlik a világbajnokságon. 

ROMÁNIA-MAGYARORSZÁG 28-27 (10-16)
Yatsushiro, játékvezetők: Kuttler, Merz.
ROMÁNIA: Bacaoanu, Dache, Dedu, Dumanska, Florica 1, Iuganu 6, Neagu 10 (9), Ostase 1, Perianu 2, Pintea 2, Polocoser, Pristavita 1, Seraficeanu 5, Udristioiu, Vizitiu, Zamfirescu. Edző: Ryde Tomas.
MAGYARORSZÁG: Bíró, Faluvégi, Háfra 4, Kiss, Klujber 1 (1), Kovács 1, Kovacsics 6, Lukács 2, Márton, Schatzl 2, Szabó 6 (3), Tomori 3, Tóth, Tóvizi 1, Triffa, Vámos 1. Edző: Kim Rasmussen.

Kiállítások: 12, ill. 8.
Hétméteresek: 9/9, ill. 4/4.

Cikkünk folyamatosan frissül! 

Címkék: kézilabda
1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87060/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-07 15:48:40
Az, hogy sorra bukjuk így el a fontos mérkőzéseket, biztos valami magyar specialitás. Buktunk már el ilyen jelentős előnyről olimpiát, VB-t, BL döntőt, és most ezt a meccset is.
A magyar csapatnak ez a mérkőzés kb. a 32 - 33. percig tartott, ott aztán leszállt a vörös köd, elindult a "vezérhangya" a játékosoknál és a "világhírű", teljesen ötlettelen vezetőedzőnél egyaránt.
Nem tudom, hogy megfigyelték-e már, de amióta rendre "külföldi, zsenik" a magyar válogatott kézilabdacsapatok vezetőedzői, azóta komoly eredmény nincs !!!! Évek óta kullogunk a mezőny után.
Régi mániám, hogy nem kellene végre megpróbálni egy vérbeli magyar edzővel ?! (A kluboknál is !!!!!!)
A "szakkommentátorok" a román csapat hét a hat elleni játékát is úgy állították be, mintha azt aznap "találták volna fel" a oláhok. Egy frászt !!!!
Ezt már hosszú évek óta rengeteg csapat alkalmazza, csak éppen ennek a "nagy tudású sündisznócska" edzőnek fogalma sem volt, hogy mit is kell ellene játszani !!! Például - követve a labda útját - széles, villámgyors mozgás a hatos falban, a beállók labda felőli megelőzésével.
NEM CSINÁLTÁK, HAGYTÁK ÜRESEN A SZÉLEKET IS, AMIT RENDSZERESEN BEVÁGTAK A ROMÁNOK !!!!
Amúgy a csapat elérte, amit nagyon akart, hiszen a második félidei játékával, nehéz, kitartó, fáradságos munkával sikerült megnyeretnie a románokkal a legfontosabb mérkőzést.
Teszem hozzá: teljesen érdemtelenül !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?