Zöld lámpát adott a kormány a trianoni megemlékezéseknek
Június 3. és 7. között a veszélyhelyzet ellenére is lehet rendezvényeket szervezni a békediktátum centenáriuma kapcsán, de természetesen a szigorú szabályok, védőtávolságok betartásával.
Blogolj!

Késely Ajna Európa-bajnoki ezüstérmes Glasgowban

Dorogi László

A magyar úszónő második helyen végzett a 800 méteres gyorsúszás döntőjében a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokság második napján.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 18 éves versenyző már a szerdai előfutamból is egyéni rövidpályás legjobbjával, 8:13.66-tal jutott be a csütörtöki fináléba, ahol erősen kezdett, a táv negyedénél közel két másodperccel úszott gyorsabban mint egy nappal korábban.

A táv felénél is hasonlóan alakult a különbség a korábbi idejével szemben, ugyanakkor az olasz Simona Quadarella már jó másfél testhosszal ellépett Ajnától, így a magyar versenyző a szintén olasz Martina Rita Caramignolival küzdött a dobogó második fokáért.

A következő fordulóknál utolérte őket a liechtensteini Julia Hassler is, sőt, úgy tűnt, hogy Ajna kissé le is lassult. A hajrá azonban - ahogy azt már tőle megszokhattuk - remekül sikerült a magyar úszónő számára, az utolsó ötven méterre egyszerre fordultak Caramignolival, majd viszonylag simán le is hagyta.

Késely Ajna pályafutása negyedik érmét szerezte meg felnőtt világversenyen, egy éve ugyancsak Glasgow-ban a nagymedencés kontinensviadalon két második és egy harmadik hellyel zárt.

A fiatal versenyző a magyar válogatott harmadik érmét szerezte meg Skóciában, szerdán Hosszú Katinka arany-, Jakabos Zsuzsanna ezüstérmet nyert 400 méter vegyesen.

"Azért a szívem csücske a Duna Aréna... Ez a rövidpálya egy kis játék a számunkra, van még mit fejlődnöm a fordulókban, de harmincegy van belőlük, és mindegyikből jól kidelfinezni szinte lehetetlen. Az országos csúcsot szerettem volna megdönteni, de nem vagyok csalódott egy egyéni csúccsal és ezüstéremmel a kezemben. A döntőben nagyon izgultam, sokkal több önbizalomra lenne szükségem. Kicsit még picinek érzem magam a felnőttek között, de még jó sok évem van, nem ez volt az utolsó versenyem."

- nyilatkozta Késely az MTI-nek a verseny után.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ami a versenynap többi magyar versenyzőjét illeti, a legelőkelőbb helyezést Holló Balázs érte el a férfiak 400 méteres vegyes számában. Holló 4:05.13-as idejével 15 századmásodperccel maradt le a dobogóról. Ugyanebben a számban Gyurta Gergely 4:06.95-ös idővel a hetedik helyen zárt.

Az első úszásnemben, a pillangón Gyurta kezdett jobban, ötödikként fordult a hátra, őt éppen Holló követte a hatodik helyen. Féltvánál Gyurta még versenyben volt a bronzéremért, Holló viszont kissé lemaradt. Az utolsó száz métert Gyurta már csak hatodikként kezdhette, és nem tudott felzárkózni, Holló ugyanakkor hatalmas hajrával feljött a negyedik helyre.

"Ezúttal kijött belőlem a mazochista énem. Számítottam rá, hogy az utolsó százon a legtöbben elfáradnak és itt lehet majd nagyot robbantani. Azért az egyik szemem sír, amiért nem szereztem érmet, de nem szabad telhetetlennek lennem, hiszen ez volt az első versenyem, és mindkét fő számomban döntőt úszhattam"

- mondta az MTI-nek Holló.

Gyurta a futam után arról beszélt, hogy a végére "elfogyott", ráadásul szűk három héttel ezelőtt Dohában úszott olimpiai A-szintet 1500 méter gyorson, és elsősorban arra készült.

"Most egy kicsit fáradtabb voltam, nem volt meg bennem az a frissesség, amely a négy vegyeshez kell. De nem vagyok elégedetlen, kiúsztam magam"

- tette hozzá.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87036/pics/lead_800x600.jpg
Késely Ajna,rövid pályás úszó Eb,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?