Blogolj!

Hosszú Katinka teljesítményére nincsenek szavak

Dorogi László

Az Iron Lady szerdán pályafutása hatvanadik aranyérmét, összességében pedig kilencvenedik érmét szerezte meg nemzetközi versenyen pályafutása során.

Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Azt eddig is tudtuk, hogy Hosszú Katinkánál jelenleg nem sok jobb úszó van a világon, ám az Iron Lady erre ismét alaposan ráerősített. Hosszú jelenleg a rövidpályás Európa-bajnokságon versenyez Glasgowban, szerdán pedig fantasztikus úszással nyerte meg a négyszáz méter vegyest.

Az újabb éremmel félelmetes mérföldkőhöz érkezett, ugyanis az olimpiákat, a világbajnokságokat és az Európa-bajnokságokat figyelembe véve ez volt a hatvanadik arany-, összességében pedig a kilencvenedik érme nemzetközi versenyen.

Hosszú 50 méteres medencében három olimpiai arannyal és egy ötkarikás ezüstéremmel rendelkezik, a világbajnokságokon kilencszer ért a csúcsra egy második és öt harmadik hely mellett, a kontinensviadalok történetében pedig 15 aranyat, öt ezüstöt és két bronzérmet tudhat magáénak.

A rövidpályás versenyeket figyelembe véve összesen 34 aranynál, 12 ezüstnél és 4 bronznál jár és ez a szám a következő napokban csak növekedhet, ugyanis az Iron Lady még három számban áll rajthoz a glasgow-i rövidpályás Eb-n.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/87010/pics/lead_800x600.jpg
Hosszú Katinka,rövid pályás úszó Eb,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?