Blogolj!

Kettős magyar siker 400 méter vegyesúszásban a rövidpályás Eb-n

Ragnar Volarus

Hosszú Katinka a tőle megszokott aranyérmet szállította, Jakabos Zsuzsanna az olasz Cusinatot megelőzve ezüstérmet nyert női 400 méteres vegyesúszásban a rövidpályás Eb-n.

Fotó: MTI

Hosszú folyamatosan az élen úszva fölényesen nyerte a számot, Jakabos pedig a hajrában utasította maga mögé a nemrég még Shane Tusup általedzett Cusinatot. Az olasz a rajt után nagy lendülettel kezdett és tapadt a magyar párosra, sőt Jakabossal szemben egy testhossz előnyt dolgozott ki mellen, miközben Hosszú győzelme ekkor már nem forgott veszélyben. Jakabos a gyorson centiről centire jött fel, és elképesztően szoros küzdelemben végül lehajrázta az olaszt.

A 4:25.10-es időt elérő Hosszú 60. arany- és 90. nemzetközi érmét szerezte csak az Eb-ket, vb-ket és olimpiákat nézve, ebből az 50-edik medálját a rövidpályás versenyeken. A 30 éves Hosszú 17. elsőségét gyűjtötte be a 25 méteres kontinensviadalokon. A szám 2010-es rövid pályás Európa-bajnoka, Jakabos Zsuzsanna  4:28.76 perces idővel csapott a célba.  

"Nem akarom lenézni a rövid pályás Eb-t, de ide edzésből jöttem, ez a felkészülés része, elvégre jövőre mégiscsak olimpia. Ehhez képest nem volt rossz az időeredmény. Természetesen furcsa úgy versenyezni, hogy egyedül vagyok, én szabom meg, mit csinálok. De elég régóta versenyzem ahhoz, hogy tudjam, mire vagyok képes. Csak a versenyzésre figyelek, és eddig minden rendben” - mondta az M4 Sportnak a versenyt követően Hosszú Katinka.

"Mindig mondom, hogy majd akkor számolom az érmeimet, ha majd felakasztom őket a falra. Ha felállok egy négy vegyes döntőre, jobb ha nem tudok róla, és úgy megyek neki, mintha nem lenne egy sem. Szombaton még súlyzóztam, ez egy picit azért lelassított, de ahhoz képest ez egy jó idő. Remélem, ahogy telnek majd a napok egyre gyorsabb leszek, mert most a sebesség azért nem volt a legjobb" - értékelt az MTI-nek Hosszú.

A férfiak 200 méteres hátúszódöntőjében Telegdy Ádám 1:51.59 perces idővel a 6. helyen ért célba, a lengyel Radoslaw Kawecki 1:49.26-tal nyerte a számot.

Holló Balázs 400 méteres gyorsúszásban az ötödik helyen ért célba 3:39.06-tal.

A Lobanovszkij Maxim, Gyárfás Bence, Takács Krisztián, Szabó Szebasztián összeállítású 4x50 méteres férfi gyorsváltó az ötödik helyen végzett 1:25.14-es idővel. A fináléban Lobanovszkij remekül kezdett, elsőnek váltott, Gyárfás viszont az ötödik helyre visszaesett. Az Eb korelnöke, a 33 esztendős Takács negyediknek hozta fel a csapatot, a hajrá Szabóra várt, végül ötödikként érintette a falat. A számot az oroszok nyerték.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/86994/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?