Blogolj!

Női kézilabda-vb: Montenegró ellen sem termett babér, távolodik Tokió

A magyar női-kézilabda válogatott a spanyolok után Montenegrótól is kikapott a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörében, ezzel igen nehéz helyzetbe került.

Fotó: M4 Sport

A spanyolok elleni vereség után hatványozottan fontos találkozó várt a magyar csapatra Japánban, Kim Rasmussen együttese Montenegró ellen lépett pályára. A meccs tétje nem volt kicsi, ez pedig rá is nyomta bélyegét a csapat játékára.

A dán szövetségi kapitány az ütközet előtt arra hívta fel a figyelmet, hogy a szlávok a tőlük megszokott módon kemény kézilabdával igyekeznek majd feltartóztatni a magyar lányokat és ebben nem is tévedett. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a mieink két alkalommal, 5-3-nál és 9-7-nél is vezettek kettővel, de 10-9-nél már Montenegrónál volt az előny.

A montenegróiak minden szabálytalanságba keményen beleálltak, a játékvezetők pedig szórták is a kétperces büntetéseket: míg nálunk egy kiállítást jegyezhettünk fel az első harminc percben, addig a montenegróiak hat kisbüntetést is begyűjtöttek. Volt olyan periódusa a találkozónak, amikor kettős előnyben is kézilabdázhattunk, Klikovacot pedig már az első játékrészben piros lappal küldték le a pályáról. Ennek ellenére, az emberelőnyös helyzetek nem hozták meg az átütő sikert. Sőt, mintha a magyar lányokat zavarta volna meg az, hogy szinte folyamatosan többen vannak a pályán.

Öt ziccert puskáztunk el a szélről, hétszer adtuk el a labdát és még csak azt sem lehet mondani, hogy a montenegrói kapusok extra teljesítményt nyújtottak volna. Mindeközben a középen erőltetett támadásainkat felőrölték a kőkemény középső védők, átlövéssel, a beállós megjátszásával pedig szinte nem is próbálkoztunk. Ami pozitívum lehet a Spanyolország elleni vereséghez képest, hogy ezúttal jobban ment a kapusainknak, egészen pontosan Bíró Blankának. A Ferencváros hálóőre több fontos védést is bemutatott, de a nagyszünetben így is Montenegró állt jobban egy góllal.

A második félidő sem kezdődött jól magyar szempontból, a szlávok először léptek el három góllal a magyar csapattól 13-16-nál. Ezt követően nagyon hasonlóan alakulat a mérkőzés képe mint Spanyolország ellen, a magyar lányok folyamatosan futottak az eredmény után, görcsösen kézilabdáztak és a hibák sem tűntek el. Az persze hozzátartozik az igazsághoz, hogy a montenegrói lányok is sokat rontottak, végül több eladott labdával is zárták a találkozót. 14-17 után egy 4-0-s szériával, Lukács Viktória fontos találataival sikerült fordítanunk, sőt egy Bíró Blanka védéssel úgy tűnt, meglehet a fordulópont, de Montenegró gyorsan visszavette a vezetést 19-20-nál.

21-23-nál Kim Rasmussen utolsó időkérését is elégette, de ez már nem segített, Montenegró végül egy góllal legyőzte Magyarországot. A magyar csapat a vereséggel egy lépéssel távolabb került hőn áhított céljától, az olimpiai kvalifikációs tornát érő hetedik helytől. Hogy ezt mégis sikerüljön elérni, többet már nem hibázhatunk, a csoport utolsó két mérkőzésén le kell győznünk a vb-újonc Szenegált és Romániát.

Női kézilabda-világbajnokság, csoportkör, C-csoport

Magyarország-Montenegró 24-25 (12-13)
Kumamoto, játékvezetők: Garcia, Marin.
Magyarország: Bíró, Faluvégi 2, Háfra 2, Kiss, Klujber 2 (2), Kovács, Kovacsics, Lukács 6, Márton, Schatzl 7, Szabó 2 (2), Tomori 2, Tóth, Tóvizi 1, Triffa, Vámos. Edző: Kim Rasmussen.
Montenegró: Batinovic, Brmovic 2, Bulatovic 2, Despotovic 1, Grbic, Jaukovic 4, Klikovac, Mehmedovic 1, Mugosa, Nenezic, Premovic, Radicevic 8 (4), Raicevic 7 (1), Rajcic, Ramusovic, Ujkic. Edző: Johansson Per Anders.
Kiállítások: 4 perc, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/5.

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/86915/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda,válogatott,világbajnok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-03 18:24:44
A rengeteg hiba mellett azért említsük meg, hogy a magyar átlövők teljes mértékben csődöt mondtak ezen a VB-n. Semmit nem vállaltak be, sem távoli lövést, sem átemelést, sem betörést >>>>> ez így nagyjából nulla !!!
A három meccsen összesen lőttek:
Háfra: öt gól
Klujber: négy gól ebből ma kettőt, azt is csak hetesből
Kovács: talán három (ma egyet sem !!!!)
Kovacsics: talán három, ma egyet sem
A magyar csapatból a Bíró Blanka, és a két újonc, fiatal szélsőn kívül senki nem nyújtott legalább közepes, illetve elfogadható teljesítményt
Tomori: értékelhetetlen a támadásban nyújtott tevékenysége (belemenés, eladott labdák és rossz lövések sorozata)
Így nem lehet - és véleményem szerint nem is érdemes - továbbjutni, mert csak kinevettetjük magunkat !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?