Blogolj!

Liu Shaoang világkupa-versenyt nyert Japánban

Dorogi László

A fiatalabb Liu testvér pályafutása első világkupa-aranyérmét szerezte meg 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók Japánban rendezett versenyén.

Fotó: MTI

Liu Shaoang korábban már háromszor is diadalmaskodott a világkupa-sorozatban a hosszabb, ezer méteres egyéni távon, ötszázon viszont eddig nem sikerült nyernie. Győzelmével ő lett a negyedik magyar versenyző, aki aranyérmet szerzett a rövidebb távon a vk-ban.

A mindent eldöntő futam nem indult zökkenőmentesen, az első rajtot visszafújták a bírák, az újraindításnál pedig Shaoang majdnem kiugrott. Ez a majdnem végzetes hiba szerencsére nem zavarta meg a magyar versenyzőt, és nagyon gyorsan hatalmas előnyt korcsolyázott ki a riválisokkal szemben. Ez a fór a futam végéig kitartott, Liu Shaoang így végig vezetve, nagy fölénnyel nyerte meg az 500 méteres távot - már az utolsó kanyarból kifelé korcsolyázva elkezdhetett ünnepelni, amire csak elvétve akad példa a legrövidebb számban.

A világkupa-sorozat jövő hétvégén Sanghajban folytatódik, a magyarok immár 25 egymást követő vk-viadalon szereztek legalább egy érmet.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/86834/pics/lead_800x600.jpg
Rövidpályás gyorskorcsolya,világkupa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?