Blogolj!

Hibáktól hemzsegő játék, vereség a spanyoloktól a kézilabda-vb-n

A Kazahsztán elleni sikeres vb-nyitányt követően, a spanyolokkal már nem bírt a női kézilabda-válogatott és végül 29-25-ös vereséget szenvedett.

Fotó: M4 Sport

A kazahok elleni papírforma siker akár önbizalmat is adhatott volna az előzetesen talán legnehezebbnek ígérkező, spanyolok elleni csoportmeccs előtt. Ezzel szemben magyar szempontból rémálomszerűen indult a mérkőzés.

Mire megdobta a magyar válogatott az első gólját, a spanyolok neve mellett már négyet mutatott az eredményjelző. Ez a rossz kezdés alapvetően befolyásolta a mérkőzés folytatását. Kim Rasmussen gyorsan időt is kért, de nem sikerült Tomoriéknak közelebb kerülni ellenfelükhöz.

Az első játékrész közepén már hat gól különbség is volt a csapatok között, amit egy jól sikerül periódusban sikerült kettőre kozmetikázni. A szünethez közeledve aztán újra elléptek a spanyolok és 18-13-as félidei eredménnyel mehettek pihenni a csapatok.

A folytatásban sem találták Kovacsicsék az ellenszert. Hiába próbálkozott a magyar csapat, egyszer sem sikerült négy gólnál közelebb kerülni. A hajrá egy hajszállal jobban alakult, az utolsó tíz percben két gólra is sikerült megközelíteni a spanyol válogatott, de a fordításra már nem futotta az erőtartalékokból, így végül négy góllal kapott ki a magyar válogatott.

A mezőny legeredményesebb játékosa Cabral Barbosa volt hét góllal, magyar részről pedig a találkozó legjobb játékosának megválasztott Tóvizi Petra ötször talált be.

Ma nem volt esélyünk

Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés után elmondta, a spanyolok végig nagy nyomást helyeztek csapatára, de azt is figyelembe kell venni, hogy ez egy fiatal csapat, amely még nem töltött annyi időt együtt, hogy ezt a feladatot meg tudja oldani.

"Folyamatosan változtatnunk kellett, de igazából nem tudtunk jó helyzeteket kialakítani. Rengeteg eladott labdánk volt, próbáltam forgatni a csapatot, pozíciókat váltottunk, meg kellett néznem, hogy mi működik"

- mondta a dán szakember, aki hozzátette, mivel az egész mérkőzés során hátrányban voltak, végig rohanniuk kellett az eredmény után, ez pedig mentálisan megterhelte a játékosokat.

"Ma nem volt esélyünk a nagyon jó formában játszó spanyolok ellen"

- ismerte el Rasmussen.

Bíró Blanka a második félidőben remek védésekkel tartotta meccsben a csapatot, ám a Ferencváros kapusa azt is kiemelte, hogy nagyon megnehezítették a saját dolgukat azzal, hogy a mérkőzés elején gyorsan négygólos hátrányba kerültek.

"Nem szabad most csüggednünk, még nagyon sok meccs van előttünk, menni kell tovább. Most lesz egy szünnapunk, ami jót fog tenni, kitisztíthatjuk a fejünket és többet készülhetünk Montenegróra"

- mondta Bíró.

Faluvégi Dorottya szerint hagyták a spanyoloknak, hogy a saját játékukat játsszák, ezért tudtak nyerni a hispánok. A Győri Audi ETO KC szélsője hozzátette, nem tudták megtörni az ellenfél lendületét, annak ellenére sem, hogy a spanyolok semmi olyasmivel nem készültek, amire ne számíthattak volna a magyar játékosok.

A hétfői pihenőt követően a következő ellenfél kedden már Montenegró lesz, magyar idő szerint reggel 7-órai kezdettel.

Női kézilabda-világbajnokság, C-csoport, 2. forduló

Spanyolország-Magyarország 29-25 (18-13)
Kumamoto, játékvezetők: Christiansen, Hansen (dánok).
Spanyolország: Arderius, Cabral 7, Cesareo, Echeverria 1, Fernandez 5 (3), Gonzalez 1, Gonzalez 1, Gutierrez 3, Hernandez 2, Lopez 3, Lopez 1, Navarro, Nunez, Pena 4, Rodriguez 1, Zoqbi. Edző: Viver Arza Carlos.
Magyarország: Bíró, Faluvégi 2, Háfra 2, Kiss, Klujber 1 (1), Kovács 1, Kovacsics 2, Lukács 4, Márton 2, Schatzl 2, Szabó 2, Tomori, Tóth 1, Tóvizi 5, Triffa, Vámos 1. Edző: Kim Rasmussen.
Kiállítások: 8 perc, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1. 

A csoport további eredményei

Szenegál-Románia 24-29 (12-15)
Kazahsztán-Montenegró 21-20 (11-13)

A csoport állása: 1. Spanyolország 4 pont, 2. Montenegró 4 pont, 3. Magyarország 2 pont, 4. Románia 2 pont, 5. Szenegál 0 pont, 6. Kazahsztán 0 pont.

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/86837/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda,válogatott,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-01 15:16:06
Az első félidőben, és a másodikban volt olyan szakasz, mikor két gólra jöttünk fel.
A második félidei felzárkózás utáni események különösen aggasztóak voltak, mert:
1./ Mi támadtunk. Ha belőjük, feljöhettünk volna egy gólra.
2./ Góllövés helyett - az egyébként is rendkívül gyengén játszó - Kovács belement a falba !!!
3./ Elvették a labdát tőlünk.
4./ A spanyolok támadhattak, >>>>>>> szerencsére akkor nem lőttek gólt.
5./ Megint mi támadtunk, >>>>>>> Tóth - röpke 10 másodperc elteltével - "agyonlőtte" a Navarrót.
6./ Ez is kimaradt !!!!
7./ Na, - az egész meccsen mutatott, csupán felelőtlen szédelgésből álló kézilabdázás mellett - itt vesztettük el végképp a mai meccset !!!!
8./ A kimaradt hetesekről, a kihagyott, 100%-os ziccerekről, a rengeteg eladott labdáról és az óvodás-szintű technikai hibákról még nem is szóltam !!!!!!
Ilyen elképzelés nélküli, szétszórt, felelőtlen játékkal nem is lehet meccset nyerni, az biztos !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?