Blogolj!

Posztumusz életműdíjat kap nemzeti kincsünk, Puskás Ferenc

Pintér M. Lajos

A legendás Puskás Ferencet a World Sports Legends Award díjátadó gálán ismerik majd el Monte-Carlóban.

Puskás Ferencet máig a legnagyobbak között tartja számon a nemzetközi sportvilág.

A hivatalos kiírás szerint a Posztumusz-díj a sportvilág legendás karriert befutó nagy bajnokainak vagy a sport területén tevékenykedő, világszerte ismert személyeknek jár. Az idén negyedik alkalommal sorra kerülő monacói gálán a szervezők közlése alapján

„a kitüntetést a futballvilág legendája kapja, akinek a hazájában átadott nemzeti stadion is a nevét viseli, és akiről a FIFA éppen tíz esztendeje nevezte el az Év góljáért járó díjat”.

Vagyis a mi Öcsink, azaz Puskás Ferenc.

A díjat a jövő szombati gálavacsorán a Puskás család egyik tagja és Schmitt Pál olimpiai bajnok, korábbi köztársasági elnök veszi majd át.

Az elmúlt években a díjazottak között volt például Mika Häkkinen, Jean-Marie Pfaff, Jutta Kleinschmidt, Osvaldo Ardiles, Giacomo Agostini, a most Puskásnak ítélt Posztumusz-díjat pedig legutóbb Ayrton Senna kapta.

Az MTI híre szerint a monte-carlói díjátadó helyszínén a felcsúti Puskás Intézet kiállítással is felhívja a figyelmet a világhírű magyar sportoló egyedülálló életművére, és az ünnepségre a helyszínre utazik Károlyi György, Magyarország párizsi nagykövete is.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/86741/pics/lead_800x600.jpg
FIFA,Labdarúgás,Puskás Ferenc
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?