Blogolj!

Ultimátumot adott az atlétikai szövetség elnöke

A budapesti városvezetésnek mihamarabb döntenie kell arról, mi legyen a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezésével és az ahhoz szükséges infrastrukturális fejlesztésekkel. Lassan elfogy a levegő KariGeriék körül.

Fotó: Getty Images/Ian MacNicol

Sebastian Coe levelét megírta. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke aggódik és erre minden oka meg is van. Az egykori olimpiai bajnok középtávfutó novemberig adott ultimátum Karácsony Gergelynek és a budapesti városvezetésnek, hogy eldöntsék, megrendezik-e a korábban már Budapestnek ítélt 2023-as atlétikai világbajnokságot.

A balliberális vezetés persze hezitál, húzza az időt. Dönteniük viszont muszáj lesz és az sem mindegy, hogyan döntenek. Budapestet ugyanis nemzetközi szerződés kötelezi arra, hogy megrendezze 2023-ban a világ harmadik legrangosabb sporteseményét, a kontraktusban foglaltak szerint pedig természetesen ki kell építeni a rendezéshez szükséges infrastruktúrát is. Ha valamilyen okból kifolyólag mégis lemondják Karácsonyék a vb-rendezést, annak komoly következményei lehetnek.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke levelében hozzáteszi, egyetért azzal, hogy Budapest demokratikusan megválasztott új vezetése kialakítsa álláspontját a vb rendezéséről, de a kérdés nem tűr halasztást. Coe természetesen kitér a Karácsonyék számára legnagyobb problémát okozó atlétikai stadion kérdéskörére is.

"Ha bármilyen okból kifolyólag nem épül fel a központ, haladéktalanul új házigazdát kell találnunk az eseménynek"

- szögezi le az elnök levelében, hozzátéve, hogy Magyarország már így is késedelemben van az atlétikai központ fejlesztésének megkezdésével.

Az atlétikai szövetség tavaly ítélte oda Budapestnek a 2023-as világverseny rendezési jogát, de továbbra is bizonytalan a vb sorsa. Karácsony Gergely november elején részt vett azon a kormányülésen, amelyen az atlétikai stadion építéséről és a világbajnokság rendezéséről tárgyaltak, akkor azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tájékozódhasson a beruházásokról - kvázi haladékot kért.

Szembeszálltak Karácsonnyal a magyar sztáratléták - kiállnak a vb-ért

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Üzenetértékű: #nehagyjukazatletikat - ez lehet a mottója annak a kezdeményezésnek, melynek a magyar atlétika, a magyar sportélet jeles képviselői álltak az élére. Kiválóságaink falhoz állították a stadionstopoló KariGeri főpolgármestert: nem hagyják, hogy a 2023-as budapesti vb-t is feláldozza a politika oltárán. Nem engedik, hogy elrabolja a bajnokok álmát!

A fővárosi anomáliák kialakulása miatt klasszis sportolók és budapesti díszpolgárok vették védelmükbe a vb-rendezést, de a főpolgármestert ez nem hatotta meg. Most viszont muszáj lesz lépnie, mert az óra ketyeg. Ha pedig a nemzetközi szövetség megelégeli a tétovázást, vélhetően jó ideig semmilyen rangos sporteseményt nem hoznak majd Magyarországra.

Karácsonyt nem hatotta meg az atléták összefogása: bizonytalan a vb sorsa

Kéreti magát, mint egy... Vigyorogva annyit nyökögött a kormányülés után, ha azonnali válasz kell, akkor nem kér az atlétikai vb-ből és a budapesti stadionépítésből. Egyébként meg lehet, hogy szíveskedik megfontolni. Ennél azért az ország és a sportág többet érdemel! Különleges vendége volt a szerdai kormányülésnek.A „special guest" szerepét Gyurcsány Ferenc jelenkori magyar hangja és kinyújtott balkeze, Karácsony Gergely főpolgármester játszotta el.

Debrecen mindenesetre korábban már jelezte, ők nagyon szívesen átveszik a vb-projektet Budapesttől, ha Karácsonyék úgy döntenek, nem kell nekik.

Debrecenben ésszel élnek

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Fogadni mertem volna! Mondjuk két tippem volt arra, hogy melyik városok vállalnák át Budapesttől az atlétikai világbajnokság megrendezését. Székesfehérvárra és Debrecenre gondoltam. Utóbbi bejött! Ilyenek ezek a cívisek! Ha valaki mulya, akkor jönnek és megoldják helyette. Márpedig Karácsony Gergely főpolgármester a Budapestre tervezett atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban minimum mulya, de inkább egy...

2
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/86538/pics/lead_800x600.jpg
atlétika,Budapest,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Ernest 2019-11-27 07:33:22
Szabolcsi suttyó barom! Lónak a fasza Harácsonyba!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-11-25 19:13:29
Rúgják már félre az útból ezt a hitvány "kurcsány"-imitátort a francba !!!
Nehogy már ő találja fel a kanálba a mélyedést azzal az egy agytekervényével.
Takarítsa már el a kormány ezt az akadékoskodó senkiházit, és határozottan jelentse ki:
LESZ ATLÉTIKAI VB. !!! HA ENNEK A MAJOMNAK NEM KELL, AKKOR LESZ DEBRECENBEN, VAGY FEHÉRVÁROTT !
És kész !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?