Blogolj!

Fehérvár: visszatért az utolsó bajnokcsapat edzője

Szűkszavú közlemény jelent meg a MOL Fehérvár honlapján, amiben közlik, hogy Joan Carillo visszatért a klubhoz, így ő veszi át Marko Nikolics helyét.

A MOL Fehérvár FC szóban megegyezett Joan Carrilloval, aki a mai naptól kezdve veszi át az első csapat irányítását. Klubunk az adminisztratív folyamatok lezárását követően ad bővebb tájékoztatást a témában.

Joan Carillo az Espanyolnál dolgozott először edzőként, az akkor még negyedik ligában szereplő utánpótlás-csapat, a Ginora edzéseit vezette. 2011-ben került a Videotonhoz, amikor a portugál Paulo Sousa segítője lett. A státusza sokáig nem változott, csak a főnöke: José Gomes mellett is dolgozott, de aztán a 2014-ben Carillo lett a vezetőedző és vele 2015-ben bajnoki címet ünnepelhettek Fehérváron. Ezt követően távozott és dolgozott a spanyol Almería, a horvát Hajduk Split szakvezetőjeként is, legutóbb a lengyel Wisla Krakkownál vállalt munkát. 

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/86547/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Papinianus 2019-11-25 22:03:29
Fakenews: az utolsó bajnokcsapat - Székesfehérváron - 2018-ban volt, Marko Nikoliccsal, nem Carrilo az utolsó. Meg amikor még ő volt az edző, akkor egy kismajom is megnyerte volna a bajnokságot, annyival emelkedett ki az akkori Vidi a tömegből. Most már más a helyzet van 3-4 hasonló szinten játsztó csapat, egy mentálisan és fizikálisan is elfáradt Vidi, és idióta elvárások a klubnál. Hagyni kellett volna a Nikolics-féle stábot, nem ugrálni össze-vissza. Ennek csak egy kimenete lehet, hogy nyárra, de legkésőbb őszre Carrillot is "elégetik", mert a minden ok nélküli hírneve szerte fog foszlani. Mellesleg egy 1,5 éve nem dolgozó, a Vidin kívül mindenütt sikertelen edzőt visszahozni egy leszálló ágban levő csapat mellé, hát nem az év ötlete. Ha még azt is hozzátesszük, hogy Carrillo a védekező játék híve, miközben a legnagyobb gond a támadásokkal van, ez csak tetőzi a helyzetet.
Ráadásul annak idején azért külték el - amúgy jogosan - mert nem akarta beépíteni az új embereket, nem adott nekik játéklehetőséget. Most akkor már nem fontos a jövő, vagy, hogy van ez?
A lényeg, hogy valaki dühből döntött, mindössze 3 azaz 3 vereség miatt... (vicc) miközben NikoliccsalAz elmúlt két és fél évben 120 mérkőzésen ült a székesfehérváriak kispadján, 69 győzelem, 27 döntetlen és 24 vereség a mérlege. Első idényében rögtön bajnoki címig vezette a csapatot, majd a 2018–2019-es évadban bejutott a az Európa-liga csoportkörébe.
Fehérváron 2-3 évig így nem lesz bajnoki cím, ezt most mondom. Nem lehet így vagdalkozni.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?