Blogolj!

Maradona: folytatódik a valóságshow

Kecskés István

Diego Maradona a világ egyik legjobb futballistája volt, aki mostanra egy némileg szánalmas figurája lett a labdarúgásnak. Most éppen felmondott, de marad. 

Valahol az 1994-es világbajnokságon csúszott el az isteni Diego. Emlékezhetünk rá: a görögök ellen olyan gólt szerzett, amilyet nagyjából csak ő tud rúgni, aztán kiszaladt a kamerához és látszott, hogy némileg más tudatállapotban futballozott. 

Ekkor persze már túl volt az első, 1991-es botrányán, amikor kábítószerfogyasztással és lányok futtatásával vádolták meg. Le is bukott, el is tiltották. Aztán 1994-ben még visszatért, hogy megszerezze a fenti gólt és aztán le kelljen lépnie a válogatottól, mert ismét doppingoláson érték. 1997-ben hivatalosan visszavonult és láthatóan elhízott, de ettől kezdve edzőként riogatta a csapatokat. 

Szegény argentin válogatott nem úszhatta meg, hogy Maradona szövetségi kapitány legyen – megbukott a világ egyik legerősebb csapatával. Aztán jött az Al-Wasl, a Fujairah, a Dorados de Sinaloa és most a Gimnasia de La Plata – egyik csapat sem szerepel a világfutball elitjében.

Edzői pályafutását ilyen nyilatkozatok tették emlékezetessé:

Aztán azt is nehéz elfeledni, hogy 2018-ban visszatért a világbajnokságra, mint néző. Mondjuk az valószínű, hogy nem minden épült be neki a látottakból, de ennek a videónak a képei belénk égtek. 

És, hogy jön ez most mind ide? Úgy, hogy Diego ismét alkotott. Két nappal a lemondása után bejelentette, hogy mégis marad a Gimnasia La Plata vezetőedzője. 

 „Boldog vagyok, hogy azt mondhatom, továbbra is az együttes edzője vagyok. Köszönöm a szurkolóknak és a játékosoknak, hogy közösen végre egységet teremtettünk a klubban” – írta közösségi oldalán.

Amúgy Maradona nem is szakmai okok miatt távozott – volna. Ilyenekről az ő esetében talán felesleges is beszélni. Egyszerűen azért mondott fel, mert nem választották újra az elnököt. Ez amúgy részben az isteninek köszönhető, hiszen amióta ő dolgozik a klubnál több ezerellel emelkedett a tagok létszáma. 

Amiben biztosak lehetünk: a Maradona című valóságshow még nem ért véget és lesz benne még fordulat bőven, sőt videót is látunk még majd róla. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/86409/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?