Blogolj!

Marco Rossi: megérdemelten nyert Wales, gratulálni kell, még ha fáj is

Dorogi László

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint túl sok játékosa teljesített tudása alatt Cardiffban, így pedig nem sok esélye volt a csapatnak a győzelemre.

Fotó: mlsz.hu

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar-labdarúgó válogatott 2-0-s vereséget szenvedett Walesben az Európa-bajnoki selejtező-sorozat utolsó mérkőzésén, ezzel pedig csoportja negyedik helyén zárt Horvátország, Wales és Szlovákia mögött és nem jutott ki egyenes ágon a jövő évi kontinenstornára.

EURO 2020: vereség Wales ellen - jöhet a pótselejtező

Kikapott Cardiffban a magyar válogatott, így csak negyedik lett a csoportjában, jöhet a pótselejtező tavasszal. Mindkét csapat tudta, hogy amelyik nyer, az továbbjut a csoportból, de ez igazából csak a hazai válogatotton látszott, mert Wales az első perctől kezdve nekiesett a magyarnak. Előbb volt egy erőtlen Bale lövés, majd egy olyan beadás, amit csak néztünk.

A mérkőzés után Marco Rossi csalódottan értékelt:

"A hozzáállásunk megfelelő volt, harcoltunk, küzdöttünk a mérkőzés elejétől a végéig. Az első félidőben sokkal jobban játszottunk mint a másodikban, ellenfelünknek egyetlen helyzete volt, abból gólt is szerzett"

- mondta a szövetségi kapitány a találkozót követő sajtótájékoztatón.

"Nem sokkal később nekünk is volt egy nagy helyzetünk, azt értékesítenünk kellett volna, ha szeretnénk megvalósítani az Eb-álmainkat, az ilyen lehetőségeket be kell rúgni. A fordulás után egyből gólt kaptunk, megint csak egy olyan helyzetből, amit megoldhattunk volna szabálytalanság nélkül. Voltak ki nem kényszerített hibáink, nem sikerült megvalósítani, amit elterveztünk, túl sokan játszottak a saját szintjük alatt"

- fogalmazta meg kritikáját a csapattal szemben Rossi.

"Az ellenfélnél minőségi játékosok szerepeltek, a két gólt szerző Ramseyről tudtuk, hogy jó futballista, de nem tudtunk mit tenni ellene. Ma jobb volt a walesi csapat, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, gratulálni kell, még ha fájó is"

- szólt elismerően a magyar kapitány, aki kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban rengeteg sérülés hátráltatta a felkészülésüket.

"Ezen és az előző idegenbeli selejtezőn is sok volt a hiányzónk, Horvátországban a komplett középpálya hiányzott, most pedig a komplett védelem esett ki, ebből a szempontból balszerencsések voltunk. Mindenkinek be kell látnia, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányosságaink vannak, ezt egyértelműen ki kell jelenteni, és mindenkinek ez alapján kell megítélnie a válogatott teljesítményét"

- zárta Marco Rossi.

A magyar válogatottnak a vereség ellenére sem kell végleg lemondania az Európa-bajnoki részvételről, hiszen a Nemzetek Ligája rájátszásából még kvalifikálhatja magát a 2020-as, részben budapesti rendezésű tornára.

Akár magyar-román meccs is dönthet az Eb-részvételről

Sima, 2-0-s vereséget szenvedett Walesben kedd este a magyar válogatott, így csak a Nemzetek Ligája playoffjából kvalifikálhatja magát a 2020-as, részben budapesti kontinenstornára. Kikapott Cardiffban a magyar válogatott, így csak negyedik lett a csoportjában, jöhet a pótselejtező tavasszal.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/86299/pics/lead_800x600.jpg
EURO 2020,Magyar labdarúgás,Marco Rossi,Nemzetek Ligája,válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?