Blogolj!

Döntött Kenderesi zaklatási ügyében az úszószövetség

A MÚSZ Fegyelmi Bizottsága írásbeli megrovásban részesítette a dél-koreai világbajnokságon szexuális zaklatási ügybe keveredett sportolót.

Fotó: Blikk

Ezen túl Kenderesi szövetségi támogatásának féléves megvonásáról is határozott a Magyar Úszó Szövetség illetékes bizottsága - számolt be az SzPress Hírszolgálat. Fábry György, a Fegyelmi Bizottság elnöke elmondta, az úszó támogatásainak megvonását egy évre felfüggesztették.

Az olimpiai bronzérmes úszó a nyáron megrendezett, dél-koreai világbajnokságon keveredett zaklatási ügybe, miután egy szórakozóhelyen a klub egyik táncoslánya azzal vádolta meg, hogy szexuálisan zaklatta őt. Kenderesi elismerte, hogy hozzáért a lány fenekéhez, de a zaklatás vádját visszautasította.

Néhány nappal később a dél-koreai hatóságok hazaengedték, de azt már akkor tudni lehetett, hogy a honi szövetség fegyelmi bizottsága előtt felelnie kell tettéért.

Szexuális zaklatás gyanúja miatt nem engedik el Kenderesit Dél-Koreából

A Reuters információi szerint olimpiai bronzérmes úszónkat vasárnap vette őrizetbe a helyi rendőrség, majd hallgatta ki Kvangdzsuban, a vizes világbajnokság helyszínén. A hírt a magyar úszócsapat egy képviselője megerősítette a hírügynökségnek. A 22 éves úszó állítólag egy szórakozóhelyen molesztált egy nőt, ezután vették őrizetbe, de kihallgatása után visszatérhetett a szállására.

Az SzPress Hírszolgálat beszámolója szerint a Magyar Úszó Szövetség illetékes bizottságának azért kellett idáig várnia az ügy tárgyalásával, mert nem került a birtokukba a hivatalosnak tekinthető, a nemzetközi jog előírásai szerin hitelesített, nyomtatott formájú és pecséttel ellátott bírói végzés.

1
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/86335/pics/lead_800x600.jpg
Kenderesi Tamás,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-21 17:30:33
Biztos én vagyok a komplett hülye (a komcsi nyelvújítók szerint: hűjje), de töviről-hegyire nem értem:
Ha a dél-koreaiak szerint sem volt semmiféle zaklatás, akkor mégis a búbánatos "hökömről" döntött a mélyen (nem) tisztelt Magyar Úszók Szövetsége ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?