Blogolj!

Szinte biztos a tokiói kvóta a kardcsapatnak

Kecskés István

Ezüstérmet nyert a magyar férfi kardválogatott a kairói világkupa-versenyen, ezzel megerősítette második helyét az olimpiai kvalifikációs rangsorban, így gyakorlatilag biztos, hogy ott lehet a tokiói ötkarikás játékokon.

A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron ezúttal még nem utazott el a társakkal, ezért a csapat Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Iliász Nikolász összeállításban szerepelt vasárnap az egyiptomi idénynyitón.

A magyarok az első fordulóban nem léptek pástra, majd a 16 között 45-40-re verték a georgiaiakat, a negyeddöntőben pedig 45-39-re az irániakat. A döntőért az olaszokkal vívtak, és 45-37-tel léptek tovább. A másik ágon a dél-koreaiak jutottak a fináléba, amelyben ők győztek 45-41-re. A nyári budapesti vb-n is ez a két együttes vívta a döntőt, akkor az ázsiaiak 45-44-re nyertek. Az egyiptomi vk csapatversenyében 26 válogatott indult.

A magyar együttes ezt megelőzően is nagyon jól állt az olimpiai kvalifikációs versengésben, ezzel az ezüsttel pedig - ahogy a magyar szövetség honlapja fogalmaz - "gyakorlatilag zsebben a tokiói repülőjegy". A hunfencing.hu beszámolója szerint matematikailag ugyan születhetnének még olyan eredmények, amelyek alapján nem jutna ki a magyar férfi kardcsapat Tokióba, de ilyen eredményeknek "semmiféle realitása nincs".

A kairói vk-n a magyarok közül egyéniben a 2017-ben világbajnok, idén vb-ezüstérmes Szatmári jutott a legtovább szombaton, ő a nyolcaddöntőben fejezte be szereplését a 194 fős mezőnyben.

“Jó volt végigélni, végignézni, végigizgulni ezt a napot – mondta Decsi András, a válogatott edzője. – Áron nélkül is nagyszerűen, igazi csapatként teljesítettek egész nap a fiúk. Az egyéni ezúttal másodlagos volt az olimpiai kvalifikációs csapatverseny okán, és nem csak a számunkra. Ma viszont nagy meccsek voltak… Kezdtünk rögtön Grúziával, amellyel alig több mint egy éve még világbajnoki bronzmeccset vívtunk. Ráadásul a pást mellett az az olasz Martilotti fogadott bennünket, aki a budapesti vb-döntőt vezette… De ez sem zavarta meg a srácokat, mindenki nagyon jól teljesített, az elődöntőben a szokásos olasz cirkuszt is nagyszerűen kezelték. Korea ellen is szoros meccset vívtunk a döntőben, mondom, nagyon jó kis nap volt az a mai… És tény, ezzel egészen közel kerültünk a tokiói kvalifikációhoz, már csak a pontot kell az i-re feltenni!”

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/86146/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?