Blogolj!

Szalai Ádám megszerezte az első magyar gólt az új stadionban, de kikaptunk

Kecskés István

Kikapott első meccsén a Puskás Arénában a magyar válogatott, de Szalai Ádám megszerezte az első magyar gólt az új létesítményben.

Fotó: MTI

Fantasztikus hangulat fogadta a Magyarország–Uruguay stadionavató csapatait a Puskás Arénában. Az Ismerős Arcok Nélküled című dala után, amit négy felvidéki gyermek énekelt el, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke Csányi Sándor és a Ferencváros elnöke Kubatov Gábor búcsúztatta el a visszavonult Gera Zoltánt.

A meccsen aztán magyar helyzettel – Szalai fejelt fölé a 2. percben – kezdődött, majd a vendég fölénnyel folytatódott. Előbb Suárez lövése után védett Dibusz, majd Godín fejelt mellé egy szögletet követően. Az uruguay-iak nyomtak a továbbiakban is és a 15. percben a vezetést is megszerezték. Vina adott kötényt Besének, majd balról beadta a labdát, amire érkezett Cavani és közelről, félmagasan a kapuba lőtte (0–1). 

A folytatás sem volt valami fényes: hat perccel később már kettő volt a vendégek előnye. Suárez ugratta ki Rodríguezt, aki egy csellel becsapta Besét, majd 10 méterről kilőtte a hosszú felsőt (0–2). 

Félő volt, hogy csúnya lesz a stadionavató, de gyorsan jött a magyar válasz. A 24. percben Varga Roland szerzett labdát a vendégek tizenhatosa előtt, jobbról középre passzolt Dzsudzsákhoz, aki ismét játékba hozta a tizenhatoson belülre érő ferencvárosit, ő pedig középre passzolt, ahol Szalai Ádám várta a labdát és kilőtte a bal alsót (1–2).

A magyar góltól kissé meglepődött mindkét csapat, így eseménytelenül tudták le a további perceket, a fordulás után pedig maradt a korábban megszokott forgatókönyv, vagyis többet volt a labda a vendégeknél, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A hazai játékosok nagyot küzdöttek, minden labda elé bevetődtek, vagyis hősiesen védekeztek. A félidő közepéhez közeledve egyre inkább kijött a szorításból a magyar válogatott, s mezőnyben egyenlő ellenfele volt az uruguayinak. 

Az mondjuk nem segítette a folyamatos játék kialakulását, hogy harminc perc alatt volt tíz csere (5–5), mert emiatt is rendszeresen állt a meccs. A felforgatott csapatok pedig nem is tudtak olyan színvonalú játékot kialakítani, mint a kezdők. 

Ennél viszont nagyobb baj történt a 81. percben: Kalmár Zsolt egy szerelési kísérlet után rosszul esett, aláfordult a bokája és a térde is, így le kellett cserélni. Félő, hogy Wales ellen rá sem számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány. 

A 90. percben volt esélyünk az egyenlítésre, de Varga Roland jobb oldali beadása után Vida 10 méterről, egy kevéssel mellé fejelt. 

Így keserédes lett a stadionavató, hiszen vereség került a magyar válogatott mérlegébe a Puskás Aréna első meccsén. 

MAGYARORSZÁG–URUGUAY 1–2 (1–2)
Budapest,
Puskás Aréna, 68.000 néző. V: Slomina (szlovén)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Bese, Baráth (Szalai A., 72.), Lang, Korhut (Nagy Zs., 75,) – Vida M. – Dzsudzsák (Kovács I., 54.), Kalmár (Holman, 83.), Szoboszlai (Nagy Á., 68.), Varga R. – Szalai Á. (Feczesin, 60.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
URUGUAY: Muslera – G. González, Coates, Godín, Vina (Laxalt, 68.) – Valverde (Torreira, 67.), Bentancur (Vecino, 53.), Lozano – B. Rodríguez (Pereiro, 81.), Cavani (Stuani, 75.), L. Suárez (M. Gómez, a szünetben). Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
GÓLSZERZŐ: Cavani (15.), B. Rodríguez (22.), Szalai Á. (24.)

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/86071/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?