Blogolj!

Színvakok és diszgráfiások dolgoznak az Adidasnál?

Ragnar Volarus

Komoly gond lehet az Adidasnál, rövid időn belül két nemzeti válogatott mezével is problémájuk akadt. No nem a minőséggel, sokkal inkább a tervezéssel és gyártással.

Most éppen az orosz válogatott nem hajlandó pályára lépni a legújabb tervezésű dresszben, mert a színek nem a megfelelő sorrendben szerepelnek a mezen. Mindez hétfőn derült ki, mikor minden európai nemzeti csapat megkapta az új mezét, többek közt az oroszok is. Akik elég zabosak lettek. 

Merthogy a mez ujján a kért fehér, kék, piros helyett éppen fordított színsorrend látható. Csakhogy ez a színsorrend "már foglalt", ez ugyanis Szerbia nemzeti lobogójára emlékeztet.

Fotó: AFP

Az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFU) nem is sokat habozott, azonnal jelezte, hogy ők bizony ezt a mezt nem fogják használni, helyette a korábban használt felszerelésben lépnek pályára a játékosok a soron következő – Belgium és San Marino elleni – Európa-bajnoki selejtezőkön.

Az Adidasnál persze elnézést kértek, és a régi jó kapcsolatra tekintettel - 12 éve működik együtt a két fél - bíznak benne, hogy sikerül gyors megoldást találni. 

A német cégnél pedig elkezdhetnek kicsit körbenézni a munkaerőpiacon, mert néhány napja szégyenszemre a német válogatott mezénél is hibáztak. Csak ott éppen két játékos nevét sikerült elírniuk. Jonas Hector nevét Hecktornak, míg Luca Waldschmidtét Waltschmidnek írták a mez hátuljára. 

Címkék: EURO 2020
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/85997/pics/lead_800x600.jpg
EURO 2020
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?