Blogolj!

Tenisz: Babos Tímea harmadszor is világbajnok párosban!

Kálovics Tibor

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic két szettben győzött Su-Wei Hsieh és Barbora Strycova ellen a Sencsenben rendezett világbajnokság döntőjében és így a magyar játékos harmadszor lett világbajnok párosban.

Fotó: https://babostimea.hu/

A magyar-francia páros veretlenül jutott tovább a csoportjából, majd nagy küzdelemben győzte le Samantha Stosur és Zhang Shuai párosát az elődöntőben és jutott fináléba. Babosék ellenfele a döntőben a tajvani-cseh Su-Wei-Strycova kettős volt. 

Álomszerűen indult a döntő a címvédő páros számára ugyanis rögtön az első alkalommal sikerült elvenni az ellenfél adogatását, majd 2:0-át követően jött az újabb brék. Az ötödik játékban Stycováél hozták a szervájukat, ám ezt Babosék is megtették így fogadhattak a szettért. Sikerült eljutni bréklabdáig és rögtön az első lehetőséget kihasználva meg is nyerték a szettet. 

A második szett elején az ellenfél elvette Mladenovicsék szerváját, ám azonnal jött a válasz és sikerült egyenlíteni. A következő három játékban az adogató kettősöknek ugyan szembe kellett nézniük kettő illetve egy bréklabdával, de hozták a szervájukat. 3:2-t követően viszont Babosék voltak azok, akik elvették az ellenfél adogatását, majd hozták a sajátjukat. Ez végleg megtörte az esélyesebb ellenfelet és végül 6:3-al ez a szett is a Babos, Mladenovic duóé lett. 

Babos Tímea karrierje során immáron harmadszor lett világbajnok párosban. Honfitársunk az első magyar játékos volt, aki teniszezőként világbajnoki címet szerzett 2017-ben, akkor még a cseh Andrea Hlavácková volt a partnere. Egy évvel ezelőtt már Mladenovic oldalán védett címet és így a magyar-francia kettős immáron két éve legyőzhetetlen a világbajnokságokon. 

Végeredmény:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic –Hszie Szu-vej, Barbora Strycová  6:1, 6:3

Cikkünk folyamatosan frissül! 

Címkék: Babos Tímea, tenisz
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/85443/pics/lead_800x600.jpg
Babos Tímea,tenisz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?