Blogolj!

Másfél év után nyert ismét meccset a mexikói élvonal patinás klubja

Dorogi László

Október közepén a mexikói Veracruz játékosai úgy tiltakoztak az elmaradó fizetések ellen, hogy egy bajnoki találkozó első három percében mozdulatlanul bámészkodtak a gyepen.

Fotó: The National

Nagyon gálánsan fogalmazunk, ha azt mondjuk, nem most éli története legszebb időszakát a jól csengő Tiburones Rojos névre hallgató veracruzi futballklub. A mexikói alakulat a kétezres évek eleje óta többször is meglátogatta a másodosztályt, ám zömében azért az élvonalban szerepeltek, a tavalyi szezon végén viszont papíron ki kellett volna zúgniuk az első osztályból.

Végül úgy sikerült "kiharcolniuk" a bennmaradást, hogy 120 millió pesót fizettek a mexikói szövetség kasszájába, akik a "váltságdíjért" cserébe 19 csapatosra bővítették az addig 18 gárdát felvonultató ligát. A 2016-os kupagyőztes ezzel együtt is gyalázatosan teljesít az idei szezonban, 14 fordulót követően a tabella utolsó helyét foglalták el négy szerzett pontjukkal, győzelem nélkül.

Október közepén még az az abszurd helyzet is előállt egy Tigres elleni bajnokin, hogy a Veracruz futballistái a mérkőzés első három percében mozdulatlanul álltak a pályán, így tiltakozva az elmaradó fizetések és a klub háza táján kialakult meglehetősen feszült viszonyok ellen - a Tigres ekkor kétszer is bevette a földbe gyökerezett lábú veracruziak kapuját, bár a találkozó első percében ők sem csináltak semmit, mert úgy tudták, a sztrájk csak egy percig tart majd.

Kedden aztán valóságos csoda történt, ugyanis a Puebla meghajolt a Veracruz előtt, a piros-kékek a korábbi török válogatott Kazim Richards találatával 1-0-ra nyerni tudtak. Ezt megelőzően 2018. augusztus 25-én örülhettek a Veracruz szimpatizánsai győzelemnek, azóta a csapat tizenegy döntetlen mellett harminc találkozót veszített el.

A siker persze még messze nem elég az üdvösséghez, de azért kezdetnek nem rossz.

Címkék: Labdarúgás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/85295/pics/lead_800x600.jpg
Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?