Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

A legjobb csapattárs, akit valaha láttam - így búcsúzott Nikolicstól a Chicago Fire

Dorogi László

A korábbi magyar válogatott csatár három szezont töltött el az MLS-ben szereplő Fire-nél, 2017-ben a bajnokság gólkirálya lett.

Fotó: Chicago Fire

Nikolics már korábban bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg szezon végén lejáró szerződését a Chicagónál, így véget ér számára az amerikai kaland. A korábbi válogatott labdarúgó a Twitteren búcsúzott el a klubtól, a szurkolóktól és a csapattársaktól.

"Ha egy időszak intenzív, és csak a napi feladataidra koncentrálsz, akkor nagyon gyorsan telik az idő. Ez egy masszív három év volt számomra és a családom számára is. Nagyon messze kellett költöznünk az otthonunktól, új nyelvet kellett megtanulnunk, új környezetbe kellett beilleszkednünk. Az emberek szkeptikusan fogadták a döntésemet, de az ismeretlen kihívás rendkívül motiválttá tett és szerencsére gyorsan bebizonyosodott, hogy jó döntést hoztam, amikor az Egyesült Államokba szerződtem, hiszen sikerült ugyanazt a teljesítményt nyújtanom, mint korábban a Videotonban, vagy a Legiában"

- fogalmazott Nikolics, aki kiemelte, mindig is csapatjátékos volt, számára a nagybetűs csapat, ami igazán számít a futballban.

"Hatalmas köszönet illeti a Fire minden egyes dolgozóját, akikkel együtt dolgoztam a Chicagóban töltött időszakom alatt. És végül, de nem utolsó sorban a Fire szurkolóihoz szólok. A sport értetek van, és a legjobbat érdemlitek. Az első naptól kezdve otthon éreztem magam, a barátságotok és a támogatásotok különlegessé teszi számomra az itt eltöltött időt. Mindig is az életem részei lesztek, nagyszerűek vagytok! Nagy megtiszteltetés volt értetek játszani és harcolni a sikerekért"

- zárta sorait a csatár.

Nikolics 104 alkalommal lépett pályára a Chicago Fire színeiben, összesen 46 gólt szerzett és első szezonját követően bekerült az MLS All-Star csapatába.

"Ő a legjobb csapattárs, akit valaha láttam. Sosem hagyott ki edzést, sosem hagyott ki egy lehetőséget sem, hogy a csapattársaival töltse az időt. Mindig pozitív volt, még az idei szezonban is, ami nem sikerült túl jól a csapat számára"

- fogalmazott a Fire elnöke és általános igazgatója, Nelson Rodríguez.

"Nem lehet szavakba önteni, hogy ez a srác milyen kiváló csapatjátékos. Szerencsés vagyok, hogy együtt futballozhattam ezzel az elképesztő gólszerzővel, a legjobbakat szeretném kívánni neked Niko. Nem kívánhatok mást, csak jó egészséget és sok sikert a következő kalandodhoz"

- írta Twitteren a Chicago csapatkapitánya, Dax McCarty.

Azt, hogy hol folytatja pályafutását a korábbi magyar válogatott támadó, egyelőre nem lehet tudni.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/84582/pics/lead_800x600.jpg
Chicago Fire,Labdarúgás,MLS,Nikolics Nemanja
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?