Blogolj!

Labdarúgás: ennek a bonyolult egyenletnek kell teljesülni a kijutáshoz

A tegnapi vereség és a Szlovákia-Wales mérkőzésen született döntetlen tovább nehezíti a helyzetünket.

Fotó:iszolnok.hu

Kikapott a magyar válogatott Horvátországban, ami „betervezett” verségnek is betudható, viszont a csoport másik mérkőzésén számunkra kedvezőtlen eredmény született. A szlovákok döntetlent játszottak Wales ellen, amivel északi szomszédjaink 1 ponttal elénk kerültek. Ez pedig azt jelenti, hogy a hátralévő két fordulóban több pontot kell szereznünk náluk.

Mind a magyarok, mind pedig a szlovákok fogadják még Azerbajdzsánt. Nem lebecsülve az azerieket, a papírforma alapján mindkét válogatottnak be kell húznia azt a mérkőzését. Ez esetben viszont az fog dönteni, hogy le tudjuk-e idegenben győzni Wales-et. Ha mindkét hátralévő mérkőzésünket behúzzuk, akkor csak abban az esetben nem végzünk a csoport második helyén, hogyha a szlovákok is megnyerik a két hátralévő mérkőzésüket, úgy hogy a horvátok előtte legyőzték Wales-et. Erre pedig sajnos van esélyük.

Játszunk el a gondolattal, hogy érvényesülnek a papírformák és legyőzzük az azerieket, a horvátok pedig Wales-ben diadalmaskodnak. Ekkor a horvátok már biztos továbbjutóként fogadhatnák a szlovákokat. Wales-nek még megmaradna az esélye a továbbjutásra akkor, ha a horvátok a szlovákokat is legyőzik, máskülönben nem valószínű, hogy odaérhetnének a második helyre.

Leegyszerűsítve, nem lenne rossz számunkra, ha döntetlennel zárulna a horvát-szlovák mérkőzés, hogyha előtte legyőzték Wales-et is a horvátok, mert ez esetben szinte borítékolható az, hogy Wales nem tud továbbjutni a csoportból, még akkor sem, ha felülmúlnak minket. Így viszont kevésbé lesznek motiváltak ellenünk.

Egy másik lehetséges „út” az Eb-re, hogyha a horvátok nem nyernek Wales-ben. Ez azt jelentené, hogy mindenképpen egy motivált walesi csapat ellen kellene nyernünk az utolsó fordulóban, viszont vagy a horvátokat vagy pedig a szlovákokat biztosan magunk mögött tudhatnánk, ha nyerünk, függetlenül az egymás elleni mérkőzésüktől.

Amiben még bízhatunk, az Azerbajdzsán. Reméljük, hogy pontot/pontokat fognak szerezni a két riválisunkkal szemben, amivel alaposan felbolygathatnák a csoportot.

Egy biztos, Azerbajdzsánt le kell győzni vasárnap este!

Címkék: válogatott
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/84486/pics/lead_800x600.jpg
válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?