Blogolj!

Hokikapusnak áll a Chelsea és az Arsenal korábbi hálóőre

Dorogi László

Petr Cech az előző idény végén akasztotta szögre a kapuskesztyűket, de nem sokáig bírta ki sportolás nélkül, vasárnap mutatkozik be az angol negyedosztályú jégkorong-bajnokságban.

Fotó: metro.co.uk

A cseh kapuslegenda húsz évig futballozott a legmagasabb szinten, négy angol bajnoki címet, négy FA-kupa trófeát nyert, de csúcsra ért a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is. Aktív pályafutása befejeztével a Chelsea szakmai stábjában kapott feladatot, mindemellett kedves időtöltése a dobolás is, most pedig jégkorongkapusnak állt.

Ez aligha meglepő, hiszen Csehországban nemzeti sportnak számít a jégkorong, a 37 éves sportoló vasárnap debütál az angol negyedosztályban szereplő Guildford Phoenix csapatában a Swindon Wildcats második csapata ellen.

A gárdának egy korábbi profi jégkorongozó, a szlovák Milos Melichernik a vezetőedzője, aki már nagyon izgatottan várja Cech bemutatkozását.

"Nagyon izgalmas, hogy Petr csatlakozott hozzánk, alig várjuk, hogy vasárnap bemutatkozzon. Nagyon sokat fejlődött azóta, hogy először járt nálunk, alig várom, hogy lássam meccs közben is."

Cechtől nem áll távol a jégkorong, profi futballkarrierje előtt játszott hazájában utánpótlás játékosként.

"Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőségem van a jégen is bizonyítani. Remélem, segíthetek a fiatal csapatnak a céljaik elérésében, szeretnék annyi győzelmet szerezni, amennyit csak lehetséges és minél többet játszani"

- nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának Cech.

"Húsz évnyi profi futball után csodálatos tapasztalat számomra, hogy azt a játékot játszhatom, amit imádtam nézni és játszani gyerekként"

- tette hozzá a korábbi futballkapus, aki hokikapushoz méltó módon már egyedi sisakfestést is kapott, a fejvédő kifejezetten pazarul fog kinézni. A festésen a brit nemzeti zászló dominál, de megjelenik rajta az Arsenal és a Chelsea címere is, valamint a legendás cseh jégkorongkapus, Dominik Hasek arcképe is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Petr Cech, welcome to the DaveArt family!🙏🏻😊 ⭐️ It was so exciting to paint and create your Storyteller design📕. A design which pays tribute to both London🇬🇧 and Petr’s homecountry🇨🇿. ⭐️ It was so fun to brainstorm and build this design with you Petr! The top and sides of the mask pays tribute to London, you will find the logos of both Arsenal⚽️ and Chelsea⚽️, and if you look close you will also find the Tower Bridge🌉, Big Ben⏰ and The Eye🎡... ⭐️ The lower part of the mask pays tribute to Petr’s homecountry, and especially his hockey idol, the legendary Dominik Hasek💪🏻🥅🇨🇿. Thanks again Petr!🙏🏻😊 @petrcech #DaveArt #DaveArtTheCradleOfCreativity #DaveArtTheStoryteller

David Gunnarsson (@daveart) által megosztott bejegyzés,

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/84477/pics/lead_800x600.jpg
Jégkorong,Labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?