Blogolj!

Minifutball vb: kikapott, így a harmadik helyért játszhat a magyar válogatott

Kecskés István

Az első félidő után még vezetett a magyar válogatott, de a második játékrészben fordított a brazil válogatott, így bejutott a világbajnoki döntbe. 

A brazil válogatottról annyit lehetett tudni a világbajnoki elődöntő előtt, hogy biztos jó csapat, hiszen az ezt megelőző meccseken legyőzte Dél-Afrikát (7–2), az Egyesült Államokat (2–0), Argentínát (10–1), Szerbiát (3–2) és Szlovákiát (2–1). Az USA és az északi szomszédunk ellen aratott siker különösen értékes, hiszen a sportág legjobbjairól van szó. Ellenben a magyar válogatott új jutott el a négy közé, hogy 48 gólt szerzett és csak kettőt kapott, vagyis a mi csapatunk is kiváló mérleggel rendelkezett. 

A meccs elején a brazilok azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést és bizony volt alkalom, amikor csak a szerencsének köszönhettük, hogy nem szereztek vezetést. Aztán a 7. percben egy rémes védelmi megingást kihasználva Barabás Miklós passzolta a labdát az üres kapuba (1–0). A folytatásban nem sok minden változott, vagyis fölényben maradt a rivális. Ellenben erre a meccsre nagyon elkapta a fonalat a kapuban Tajti Bence, aki több alkalommal is nagyot mentett. A magyar együttes nyugodtan futballozott, taktikusan védekezett és igyekezett kontrákra játszani. 

A fordulás után elképesztő fölényt alakítottak ki a dél-amerikaiak és a 27. percben előbb kapufát lőttek, aztán Tornyai Viktor a gólvonalról fejelte ki a labdát, majd az ismétlés után ő maga juttatta a magyar kapuba a labdát sarokkal – elkpesztő szerencsétlen mozdulat volt (1–1). A világbajnokság első meccse óta ez volt az első gólt, amit a magyar válogatott kapott. 

A 35. percben aztán jött az újabb brazil gól. A teljesen szétesett Tornyai veszített labdát az oldalvonalnál, a meglépő Rafael Sixel átemelte Tajti felett a labdát, ami a kapuba esett (1–2). 

A legnagyobb baj ezt követően is az volt, hogy nem volt nálunk a labda. Folyamatosan a brazilok járatták és tartották az előnyüket, sőt Sós Márkónak ismét a gólvonalról kellett menteni. Az ellenfél megmutatta, hogy védekezni is tud, amikor a ritka magyar labdabirtoklásnál fegyelmezetten letámadta a csapatunkat. A magyar gárda azt sem tudta megvalósítani, hogy hat az öt ellen tudjon támadni, mert az ellenfél nem engedte meg kibontakozni a magyar akciókat.

A magyar válogatott története legjobb eredményét elérve a harmadik helyért játszhat (Mexikó vagy Románia lesz az ellenfél) a világbajnokságon. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/84446/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?