Blogolj!

Hosszú Katinkánál nincs jobb tanítvány

A Duna Arénában rendezett úszó Világkupa-versenyen Hosszú Katinka talán először pályafutása során nem a világnak, hanem a volt férjének akarta megmutatni, hogy nincs nála jobb.

Fotó: MTI

Pontosabban mondva, hogy Shane Tusup nem talál jobbat nála. A medencében biztosan nem. Mint ismert, a pár viharos körülmények között vált el, azóta pedig ez volt az első alkalom, hogy „egymás mellé sodorta őket a víz”. Persze hol máshol, mint a Duna Arénában, ahol két évvel ezelőtt egymás karjaiba borulva ünnepelték meg a világbajnoki győzelmet. Most viszont, Tusup új tanítványával jött el a Világkupa versenyre, aki alaposan kikapott Katinkától. Hosszú szinte már a haját szárította mikor az olasz a célba csapott.

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő elmondta, hogy ott motoszkált a fejében úszás közben ez a helyzet, de próbálta kizárni. Nem lehetett könnyű számára ezt a kognitív disszonanciát feloldania, hiszen azt a mértékű maximalizmusát, amivel rendelkezik, a Tusuppal való közös évek alatt érték el. Még ha nem is lesz a jövőben ott a medence mellett a volt férje-edzője, az úszásában meg fog látszani a keze munkája, így valamilyen szinten a jövőbeli sikereiből Tusup is részesülni fog.

A jövő egyik legnagyobb kérdése, hogy Katinka el tudja-e különíteni az edző Tusupot és a férj Tusupot. Mert utóbbit csak el kell felejtenie, míg az előbbire emlékeznie kell, bizonyos dolgokat fel kell majd neki elevenítenie és hasznosítania a versenyeken.

Fotó: MTI

Az egyelőre viszont jó hír lehet Katinkának, hogy Tusup tanítványától nem kell tartani majd az olimpián, mivel a 20 éves Ilaria Cusinato még meg sem közelíti az ő szintjét. Ettől függetlenül a nyilatkozatokban azért érződik, hogy egy picit a volt férjnek-edzőnek is szólnak a szavak.

"Magasra tettem a lécet, és innen szeretnék előre lépkedni az év végéig. Ha csak aranyat szereztem volna és nem ilyen időket úszok, akkor nem biztos, hogy ennyire örülök nekik, de az időeredmények is jók. Magamra koncentrálok, nagyon jó csapatom van jelenleg, úgyhogy minden sínen van a felkészülésben, és a pozitív dolgokra koncentrálhatok”

- mondta Katinka, Sós Csaba szövetségi kapitány szerint pedig az nagyobb csoda lenne, hogyha Cusinato labdába rúgna, azok után, amit látott.

Ennek fényében kíváncsian várjuk a folytatást és félszemmel figyeljük Tusup versenyzőjét. Az amerikai edző persze időközben több magyar úszót is csapatában tudhat már, tehát megmaradt a magyar kapcsolat. A legújabb tanítványa Szilágyi Liliána lett, de nála tanul a 15 éves Bujdosó Zsombor és a 24 éves Földházi Dávid is az olasz úszónővel egyetemben.

Ha kihozza belőlük a maximumot, akkor köszönjük szépen. Amúgy pedig vegyük úgy, hogy 1-0 Katinkának.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/84397/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?