Blogolj!

Minifutball: kis pálya, nagy siker!

Kecskés István

Ez kell nekünk! Minifutball! Úgy elverünk mindenkit, mint a szél. Most az afgánok kapták meg a magukét.

Az Afganisztán elleni győztes csapat (Fotó: Minifutball Szövetség / Facebook)

Úgy menetel a minifutball világbajnokságon a magyar válogatott, mint a legnagyobbak. Nagy Lajos szövetségi kapitány csapata előbb Szaúd-Arábiát rendezte el (4–2), aztán Anglia ellen nyert (9–0), szombat reggel meg Afganisztánt páholta el (10–0) kellő alapossággal. Az eredményeknek megfelelően tovább is jutott a csoportból, persze első helyen és a 23–2-es gólklülönbség még a minifutballban is nagy dolog. 

Ez kell nekünk!

Mondjuk a magyar népléleknek lényegében mindegy is, hogy miről van szó, a lényeg az, hogy lábbal játszott sportágban legyenek sikeresek honfitársaink és ha már a nagy stadionokban úgy igazából nem megy, akkor a lábtengóban elért kiütéses diadaloknak épppúgy tudunk örülni, mint a minifutballban összehozott mészárlásoknak. Ugyanakkor azt érdemes tudni, hogy ez a kispályás összejövetel, korántsem utcák, terek bajnoksága és nem is a kövérek–soványok viadala. 

Az ausztráliai Perth-ben folyó világbajnokság valóban a világ bajnoksága, hiszen 32 ország vesz részt rajta. Ugyanúgy, mint a nagy fociban. Tegyük hozzá, hogy rajtunk kívül Thaiföld, India, Libanon, Guatemala, Szingapúr, Szomláia és Moldova a kakukktojás, vagyis olyan ország, amely nem szokott ott lenni a nagypályás világbajnokságokon. Mindenesetre a verseny kellő komolyságúnak tűnik, így aztán érdemes rá figyelnünk.

A magyar válogatott kedden folytatja a szereplését a tizenhat között, ellenfele Ausztrália, vagy Kolumbia lesz. Innen nézve nem tudni milyen erős ellenfelek ezek, de mondjuk a házigazda ellen sosem jó pályára lépni, de reálisa nézve véklhetően Kolumbia érkezik majd. Aztán, ha jön a siker, akkor a világ legjobbjai következhetnek, vagyis Csehország, Mexikó, vagy éppen az Egyesült Államok. 

A sportágban ez a harmadik világbajnokság. Az előzőn már a magyar csapat is ott volt és két évvel ezelőtt Tunéziában a legjobb nyolc közé jutott, ott a későbbi győztes Csehország állította meg az együttest (ráadásul szokatlanul szoros 1–0-s eredmény született). A nyolcba kerülés most is nagy dolog lenne. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/84306/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?