Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Hosszú Katinka és Milák Kristóf is aranyérmet szerzett a Duna Arénában

Ragnar Volarus

Öt magyar indulója is volt a női 200 méteres pillangóúszásnak, ahol végül - nem meglepetésre - Hosszú Katinka nyert. Pedig ötven méter után még Verrasztó Evelyn vezetett, viszont száznál és még 150-nél is a dán Helena Bach állt az élen. Azonban az utolsó 50 méteren Hosszú Katinka ritmust váltott és a végén simán nyert. Az utolsó ötvenen még hárman megelőzték végül a dánt, közülük Jakabos Zsuzsanna a második, Kapás Boglárka a negyedik helyen végzett. Berecz Bianka hatodik lett, Verrasztó Evelyn hetedik.

100 méter férfi pillangón pedig kettős magyar siker született, Milák Kristóf mögött Szabó Szebasztián csapott másodikként a célba. Ötvennél még Szabó Szebasztián úszott az élen, a táv második felén aztán a harmadikként forduló Milák Kristóf bekapcsolta a torpedó-fokozatot és káprázatos utolsó tizenöt métert úszva megnyerte a futamot.

Fotó: MTI

A két aranyérem előtt férfi 400 méter gyorson Milák Kristóf szinte végig versenyben volt a győzelemért, de végül 3:49.80-as idővel második lett. Ugyanebben a futamban a délelőtti idején közel négy másodpercet javító Holló Balázs ötödik lett, Verrasztó Dávid nyolcadikként zárt.

Szintén ezüstérmet szerzett Telegdy Ádám is 200 méteres hátúszásban, Balog Gábor ötödik lett, Kovács Benedek hatodik, Bernek Péter hetedik.

Női 400 méter gyorson Késely Ajna a negyedik helyen jutott be a döntőbe, ahol kiváló hajrával délelőtti idején több mint három másodpercet javítva bronzérmet szerzett. A futamot az ausztrál Maddy Gough nyerte. A nők 50 méteres hátúszása holland győzelmet hozott, Burián Katalin a hetedik helyen végzett.

Jutott azonban még ezüstéremből ezen az estén, amit Békési Eszter szerzett, aki elképesztő hajrával kapaszkodott fel a dobogó második fokára. 

De ezüstből sosem elég alapon Lobanovszkij Maxim is gyűjtött egyet 50 méteres gyorsúszásban, Szabó Szebasztián pedig az ötödik helyen ért célba.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/84292/pics/lead_800x600.jpeg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?