Blogolj!

Újabb magyar úszó csatlakozott Shane Tusuphoz

Ragnar Volarus

Ilaria Cusinato és Bujdosó Zsombor után Földházi Dávid is csatlakozott a Shane Tusup által edzettekhez, azaz a 24 éves sportoló is az amerikai tréner irányításával dolgozik a továbbiakban.

Tusup tehát képtelen elszakadni az úszástól - ami nem meglepő -, és a magyar úszóktól - ami viszont megkérdőjelezhető. Mert ne legyenek illúzióink, nem a színtiszta jóindulat vezérli. Még mikor bőven Hosszú Katinka férje volt, akkor is csak a feszültséget keltette a szakmán belül. 

Shane Tusup "úszócsapatához" először a 19 éves olasz Ilaria Cusinato csatlakozott - aki Katinka egyik vetélytársa -, valamint a 15 éves Bujdosó Zsombor. A jövőben hozzájuk csatlakozik a 24 éves Földházi Dávid, aki a riói olimpián 200 méteres hátúszásban indult.

Tusup Youtube-csatornájára felkerült egy videó, amelyben Földházi a döntése okairól beszélt. Ebben elmondta, hogy az elmúlt másfél évben nehéz utat járt be, egy év eleji térdműtét is hátráltatta a felkészülését, és nem kapott elég lelki támogatást.

A 24.hu írta meg, hogy Földházi és Tusup korábban többször is dolgoztak együtt, de a tervezettnél mindig előbb ért véget a közös munka. Talán majd most. Földházi egyébként tavaly még azzal a Petrov Árpáddal készült az Iron Swimnél, aki most Hosszú Katinka edzője.

Fotó: Zsolnai Péter

Címkék: Shane Tusup, úszás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/83828/pics/lead_800x600.jpg
Shane Tusup,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?