Blogolj!

Ritmikus gimnasztika: Pigniczki Fanni kitett magáért a vb-döntőben

Pintér M. Lajos

Bár a tokiói kvóta nem jött össze, az MTK Budapest sportolónője így is fantasztikus teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet.

A Blogstar korábbi Heti jó arca, Pigniczki Fanni a 21. helyen végzett egyéni összetettben a Bakuban zajló olimpiai kvalifikációs ritmikus gimnasztika világbajnokságon, így nem szerzett olimpiai kvótát. Az MTK Budapest sportolója – aki az utolsó előtti helyen jutott a 24-es fináléba – labdával 19,700, buzogánnyal 20,100, szalaggal 15,450, míg karikával 20,250 pontot kapott, így összesítésben 75,500 ponttal fejezte be a finálét.

A jövő nyári tokiói olimpiára az egyéni összetett döntő első 17 helyezettje jutott ki. Jövőre a világkupában, illetve az Európa-bajnokságon lehet még kvótát szerezni.

Pigniczki Fanni csodás szereplésének értékét tovább növeli, hogy legutóbb Vass Dóra jutott 24-es döntőbe egyéni összetettben a világbajnokságon, neki ez 2011-ben Montpellier-ben sikerült.

Az aranyérmet sorozatban harmadszor az orosz Dina Averina szerezte meg ikertestvére, Arina Averina előtt. Az izraeli Linoy Ashram lett a bronzérmes.

„Nagyon jól éreztem magam, teher nélkül versenyezhettem, de szerettem volna mindent beleadni. A szalag egyszer rám tekeredett, de a többi pontszám jó, az eredmény pedig óriási motivációt ad. Amit terveztünk, sikerült, ez az edzőknek, saját magamnak, sőt a magyar rg-seknek is erőt adhat a jövőre”

– nyilatkozta Pigniczki.

Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar szövetség technikai bizottságának elnöke elmondta, összességében elégedett, és mind a négy gyakorlatot jónak értékelte.

„Fanni több szeren is javított a selejtezőbeli gyakorlatához képest, és végül huszonegyedik lett, ami valószínűleg egy Világjátékok-kvótát jelent”

– mutatott rá.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/83818/pics/lead_800x600.jpg
Pigniczki Fanni,ritmikus gimnasztika,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?