Blogolj!

Zárt kapus lesz az Azerbajdzsán elleni Eb-selejtező

Dorogi László

Az UEFA döntésének értelmében zárt kapuk mögött kell megrendezni az októberi Magyarország-Azerbajdzsán Európa-bajnoki selejtezőt.

Fotó: mlsz.hu

Az UEFA fegyelmi testülete a szeptember 8-i Magyarország-Szlovákia Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt hozta meg a döntését, a magyar szövetségnek 20 millió forintos büntetést is ki kell fizetnie - írja az MLSZ hivatalos honlapja.

Bár az MLSZ, a játékosok és Marco Rossi szövetségi kapitány is kérte a nézőket a mérkőzés előtt a sportszerű szurkolásra, ennek ellenére az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, "szar Szlovákia" és más gyűlölködő rigmusokat. A döntés során visszaesőként bírálta el a fegyelmi vétséget az UEFA, mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt.

A fegyelmi döntés ismeretében az MLSZ úgy döntött, hogy a Magyarország-Azerbajdzsán találkozóra 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni.

Az MLSZ fellebbezést nyújtott be az UEFA-nál a döntéssel kapcsolatban.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/83810/pics/lead_800x600.jpg
Európa-bajnokság,Magyar labdarúgás,válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?