Blogolj!

WTCR: Michelisz Norbert győzött és vezeti a pontversenyt!

Kálovics Tibor

Michelisz Norbert megnyerte a kínai Ningbóban rendezett második WTCR-futamot és mivel legnagyobb riválisa nem szerzett pontot, így vezeti a világkupa pontversenyét. 

Fotó: p1race.hu

Több mint két hónapnyi szünetet követően folytatódott a túraautó világkupa szezonja és Michelisz Norbert számára remekül sikerült a kínai versenyhétvége szombati napja. A magyar pilóta a negyedik helyen zárta az első futamot és felére csökkentette a hátrányát Esteban Guerrierivel szemben. A Hyundai magyar pilótája ma a fordított rajtrácsos futamra megszerezte a rajtelsőséget, ám Nestor Girolami büntetésének köszönhetően végül másodikként vágott neki a második versenynek. 

Michelisz jól kapta el a rajtot, és eljött a pole-ból induló Andy Priaulx-al. A kedélyeket több baleset is borzolta,az egyikbe honfitársunk legnagyobb riválisa Esteban Guerrieri is belekeveredett, csakúgy mint Augusto Farfus, Frederic Vervisch, Tiago Monteiro, Yann Ehrlacher és Ma Qinghua. A versenyigazgatóság azonnal pályára küldte a biztonsági autót az incidensek miatt. 

Mivel Ma Alfáját csak nehezen tudták eltávolítani a pályáról, így csak a hatodik körben indították újra a versenyt. Michelisz megtartotta a második helyét, mögötte viszont Gabriele Tarquini és Nicky Catsburg személyében két márkatársa haladt, akik valóságos hátvégként funkcionáltak mögötte. Thed Björköt nemsokára megelőzte Daniel Haglöf és Yvan Muller, Mikel Azcona azonban kiesett, csakúgy, mint Nestor Girolami. 

Priaulx gumijai kezdtek elkopni és a háromszoros világbajnok brit próbálta tartani Michelisz tempóját. A többiek felértek az élen csatázó duóra, amikor is a brit egy olyan féktávot vett, amely átlépte a sportszerűség határait és könnyen ütközéssel végződhetett volna. Végül Priaulx húzta a rövidebbet, összeütközött Michelisszel és visszaesett. A magyar versenyző autója ugyan megsérült, de folytatni tudta a versenyt és másodikként haladt Tarquini mögött.

Tarquini három körrel a vége előtt aztán visszaengedte Micheliszt aki így megnyerte a versenyt, idei harmadik sikerét aratta. Az idén Németországban és Portugáliában is diadalmaskodó pilóta a futam megnyerésének köszönhetően átvette a vezetést a pontversenyben, előnye 16 pont Guerrierivel szemben. 

A dobogóra még Gabriele Tarquini és a szombati futamot megnyerő Yvan Muller állhatott fel. A mezőny másik magyar pilótája Tassi Attila remek teljesítményt nyújtva a hatodik helyen ért célba. 

A harmadik kínai futamra 9 óra 50 perctől kerül sor magyar idő szerint. 

Végeredmény:

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/83613/pics/lead_800x600.jpg
Autómotor,Michelisz Norbert
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?