Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Birkózó-vb: Lőrincz Viktor döntős, Korpási Bálint bronzérmes!

Kálovics Tibor

A kötöttfogásúak 87 kg-os súlycsoportjában versenyző Lőrincz Viktor előbb olimpiai kvótát szerzett, majd döntőbe jutott, míg a 72 kg-os Korpási Bálint bronzérmes lett a nur-szultani birkózó-világbajnokságon.

Fotó: origo.hu

Az Európa-bajnok Lőrincz Viktor délelőtt türkmén Sihzberdi Ovelekovot és a kirgiz Atabek Azisbekovot is könnyedén legyőzte, majd  a kínai Na Csün-csie felülmúlásával nemcsak négy közé jutott, de kvalifikálta magát az olimpiára is. 

Az elődöntőben Rusztam Aszakalovval mérkőzött Lőrincz, akit Rióban legyőzött az olimpián, ám vb-ezüstérmesként így is esélyesnek számított. Az első menetben Lőrincz passzivitás miatt ponthátrányba került, ám ellenfele nem tudott akciót bemutatni rajta. 

A második menetben a magyar birkózó volt az aktívabb, és egyenlített is,ám akciópontot ő sem ért el. Az utolsó egy percben Aszakalov már nem tudott támadni, így az utolsó pontot elérő Lőrincz Viktor nyerte a mérkőzést. 

Győzelmével Lőrincz karrierje legjobb vb-eredményét érte el, mivel vb-ről eddig két bronzérem volt a legjobb eredménye. 

Végre sikerült, döntőt birkózhatok. Nem volt egy szép meccs az biztos, de most erre volt szükség. Nagyon vigyáznom kellett Aszakalovra, ma mindenkit eldobált, ráadásul lentről mindig veszélyesen támad vissza, a pörgetést is ezért nem erőltettem jobban. Tudtam, hogy állásból nem lesz gond, elképesztően örülök.

- nyilatkozta honfitársunk az MTI-nek a mérkőzést követően.

Korpási Bálint szombaton két mérkőzést követően Abujazid Mancigovtól szenvedett vereséget az elődöntőben, így a bronzéremért mérkőzhetett a mai nap során. A helyosztón némi meglepetésre a dél-koreai Li Dzsi Jeonnal kellett megküzdenie. A magyar birkózó végig uralta a mérkőzést és 9-0-ra győzni tudott, technikai tussal. 

A kötöttfogásúak 72 kg-os súlycsoportjában küzdő Korpási a magyar küldöttség első érmét szerezte a világbajnokságon és azt a bravúrt hajtotta végre, hogy sorozatban négy vb-n szerzett érmet. (2016-ban világbajnok volt, 2017-ben bronzérmes, míg tavaly ezüstérmes.)

Címkék: birkózás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/83628/pics/lead_800x600.jpeg
birkózás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?