Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Jöhet a szokásos focimatek

Dorogi László

A magyar labdarúgó-válogatott nemcsak az Európa-bajnoki selejtezősorozatból juthat ki a 2020-as kontinenstornára, de nem életbiztosítás a B opció.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Marco Rossi csapata hétfő este vereséget szenvedett a szlovákoktól az Európa-bajnoki selejtezősorozat E-csoportjában, ezzel öt mérkőzés után kilenc ponttal a csoport harmadik helyén áll, egy ponttal lemaradva az éllovas horvátoktól és ugyanannyi egységgel mint a szlovákok.

A magyar csapat legközelebb Horvátországban lép pályára, majd hazai pályán játszik Azerbajdzsánnal, végül Walesben fejezi be a sorozatot, de már nem csak a saját kezében van a sorsa a kijutást illetően. Az Európa-bajnokságra minden selejtezőcsoport első két helyezettje kvalifikál, de van egy kiskapu, ami akkor is megmentheti a magyar csapatot, ha nem zár az első két hely valamelyikén.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a Nemzetek Ligája C-osztályában csoport másodikként zárt, így összesítésben a 31. helyet szerezte meg tavaly ősszel és éppen ez az, ami mentőövet nyújthat a magyar csapat számára. Jelen állás szerint ugyanis a Nemzetek Ligájában elért helyezés alapján amolyan pótselejtezőt játszhatna a nemzeti együttes az Eb-részvételért.

Ez akkor történik meg, ha a Nemzetek Ligájában a magyar válogatott mögött végzett együttesekből legfeljebb egy jut ki a kontinenstornára a jelenleg is zajló selejtezősorozatból. Jelen állás szerint kizárólag a Nemzetek Ligájában 38. helyezett Szlovénia áll Eb-résztvevő helyen, így ha most érne véget a selejtező, éppen pótselejtezősök lennénk.

Papíron a Nemzetek Ligája mind a négy osztályából négy-négy csapat vehetne részt a rájátszásra keresztelt pótselejtezőben, viszont jelenleg az első és a második vonalból mindössze három-három válogatott nem jutna ki közvetlenül az Eb-re, tehát az ott fennmaradó egy-egy helyet a harmadosztályból töltenék fel, a magyar csapat pedig így jutna rájátszást érő helyhez.

Jelenleg az A divízióból Hollandia, Svájc és Izland, a B-ből Bosznia-Hercegovina, Ausztria és a magyarokkal azonos selejtezőcsoportban szereplő Wales, a C-ből Skócia, Norvégia, Szerbia, míg a D-ből Georgia, Észak-Macedónia, Koszovó és Fehéroroszország lenne érintett a rájátszásban. Az első három trióhoz sorsolás útján csatlakozna egy-egy csapat a Bulgária, Izrael és Magyarország alkotta hármasból. A pótselejtezős négyes tornákon elődöntőket és döntőt rendeznek.

Az Eb-selejtezőkből ugyanakkor még négy kör hátra van, szóval sok minden változhat, egyrészt a magyar csapat is megelőzheti a szlovákokat és a horvátokat is - ehhez persze bravúrra lesz szükség -, másrészt más, az NL-ben mögöttünk zárt csapatok is feljebb léphetnek. Márpedig ha már csak két "rosszabb" csapat is beelőz minket ilyen formában, akkor bukjuk a rájátszást. Kockás lapokat elő, kezdődhet a szokásos matekozás.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/83516/pics/lead_800x600.jpg
Európa-bajnokság,Magyar labdarúgás,magyar labdarúgó-válogatott,válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?