Blogolj!

Úszás: Cseh László nem tudta, hogy egy csapatba kerülhet Tusuppal

Furcsa dolgokat produkálhat az élet, így a sport is. Cseh László egy olasz csapat színeiben versenyez a Nemzetközi Úszó Ligában és a klub igazolt egy úszót, akinek időközben Shane Tusup lett az edzője. 

Fotó: MTI

A téma érzékeny, hiszen sokan Hosszú Katinka kihívójának tartják a 20 esztendős Ilaria Cusinato-t, akinek a háromszoros magyar olimpiai bajnok volt férje és edzője Shane Tusup irányítja a felkészülését. Az olasz tehetség és Cseh László csapattársak lettek, vagyis a magyar úszóikon kissé talán kellemetlen helyzetbe került, főleg azért, mert korábban nem fogadta Hosszú klubjának az Iron Team-nek az ajánlatát és inkább az olasz egyesületben versenyez.

„Ilyen a sport kiszámíthatatlansága, olyan dolgok is megtörténhetnek, amire álmunkban se gondoltunk volna. Nem hinném, hogy most mentegetni kellene magamat, már csak az események sorrendje miatt sem. Amikor elfogadtam a római csapat vezetőinek ajánlatát, fogalmam sem volt arról, hogy Tusup is a képbe kerülhet, mint az egyik leendő csapattársam hirtelen színre lépő edzője. Számomra Cusinato nem Katinka kihívója, hanem ugyanúgy csak egy úszó, mint az Aqua Centurions többi versenyzője. Szóval se több, se kevesebb az ISL nemzetközi társulatának többi szereplőjénél. Versenyen talán egyszer, ha láthattam, egyelőre fogalmam sincs arról, hogy mire viszi. Lehet, hogy egyszer majd meglepi a világot, de nem hinném, hogy erre már jövőre is sor kerülhet. Ami pedig engem illet, ma sem tagadom, hogy Rómából érkezett a legjobb ajánlat, ugyanakkor azt sem hagyhattam ki a számításból, hogy BVSC-versenyzőként – még ha átmenetileg is – nem lett volna elegáns tett a klubommal szemben, ha a Team Iron színeiben jelenek meg.” – nyilatkozta Cseh László az SzPress Hírszolgálatnak, hozzátéve, hogy az ISL versenysorozatát sokkal többre tartja, mint a FINA sebtében összehozott „ellenversenyét.”

Cseh László a nyári versenyek és pihenés után a héten áll újra edzésbe. Az elmúlt időszak nem úgy sikerült neki, ahogy várta magától, hiszen előbb az Európa-, majd a világbajnokságon is érem nélkül maradt. 

„A nem éppen fényes szereplésem után már Kvangdzsuban, a világbajnokság helyszínén csináltunk egy gyorsértékelést Plagányi Zsolttal, az edzőmmel – folytatta a három hónap múlva a 34. életévét is betöltő kétszeres világbajnok és hat olimpiai érem gazdája. – Mostanra a kép teljesen letisztult, tudom, hogy mire vállalkozhatok, és ami ennél is fontosabb, mire számíthatok a jövőben. Sok kisebb-nagyobb kudarc után fogalmaztam korábban úgy, hogy a fejemben kell rendet teremteni, most viszont egészen más volt a helyzet. Arra a megállapításra jutottunk, hogy igazítani kell a felkészülésemen, állítani egy kicsit a fókuszon. Az ötödik olimpiám előtt állok, meggyőződésem, hogy Athén, Peking, London és Rió után ott leszek Tokióban is, és nem úgy fogok rajthoz állni, hogy megteszi egy „bronzocska” is. Soha nem indultam világversenyen úgy, hogy beérem egy harmadik hellyel, ha meg lemaradnék a dobogóról, még a döntős szereplés is úgy ahogy megfelel. A mércét addig nem állítom alacsonyabbra, amíg válogatott versenyző vagyok, és a nemzeti színeket képviselem” – hangsúlyozta Cseh László, aki az év végi rövidpályás EB-t biztos, hogy kihagyja.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/83127/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?