Blogolj!

A kínai atlétáknál töke van a menyasszonynak

Pintér M. Lajos

A 4x400-as női váltójuk két tagja simán elmenne férfinak. Persze a „fejlett” doppingellenőrzések korában bele sem merünk gondolni, hogy hihetünk a szemünknek...

Középen a két főhős. Ön dönt...

„Bele se merek gondolni, mi lenne, ha csak úgy ránézésre mondanánk meg, hogy a kínai női négyszer 400-as váltó két tagja is faszi”

– hívta fel a figyelmet egyik olvasónk a közösségi médiában a legújabb nemi jellegű sportbotrány kapcsán. Jelesül: férfias külseje miatt támadnak két kínai futónőt futót.

Liao Mengxue és Tong Zenghuanangolul a she személyes névmással illetik őketaz országos bajnokságon nemrégiben női 400 méteren arany-, illetve ezüstérmet nyertek, 53,25 és 53,35 másodperc alatt futották le a távot, a harmadik nőre – aki ránézésre is egy törékeny she – csaknem két másodpercet vertek. Nyilván a szisztematikus felkészülésnek, a kőkemény edzésmunkának köszönhetően... Mindketten tagjai amúgy a nemzeti váltónak is, rangos versenyen képviselik országukat.

Az esetet boncolgató South China Morning Post szerint a kínai közösségi médiában élénk vita alakult ki arról, hogy vajon Liao és Tong nők-e vagy férfiak. Mivel hogy hát kinézetük és hangjuk (lásd az alábbi videót a 16. másodperctől!) alapján is inkább az erősebbik nemhez sorolandók, honfitársaik többsége is így látja. Akkora botrány lett az ügyből, hogy a kínai szövetségnek közleményt kellett kiadnia arról, hogy az állítólag női versenyezők hölgyek.

A hírhedt Caster Semenya felbukkanása óta a nemzetközi atlétika szövetség amúgy külön szabályokkal igyekszik elkülöníteni a női női versenyzőket túl sok férfihormonnal rendelkező társaiktól; több-kevesebb sikerrel. Nos, alighanem Liaót és Tongot is érdemes lenne a legszigorúbb ellenőrzéseknek alávetni.

Mert bármilyen nyilatkozatokat is adnak ki az ázsiai ország szövetségének korifeusai, azért nagyon úgy tűnik, a kínai atlétáknál töke van a menyasszonynak.

Na jó, tegye fel a kezét az egészséges nemiséggel rendelkező férfiú, aki szívesen összemelegedne a két főszereplővel! Ugye, hogy ugye?

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/83074/pics/lead_800x600.jpg
atlétika,dopping,gender,Kína
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?