Blogolj!

Birkózás: Bácsi Péter hivatalosan is visszavonult

Kálovics Tibor

Bejelentette visszavonulását Bácsi Péter világ- és Európa-bajnok birkózó. A pályafutását befejező sportoló a Magyar Birkózó Szövetség szakmai igazgatójaként tevékenykedik a jövőben. 

Fotó: olimpia.hu

Bácsi Péter a Magyar Birkózó Szövetség hírlevelében jelentette be visszavonulását. A világ és Európa-bajnok birkózó elmondta, hogy már a tavalyi világbajnokság előtt is egyértelmű volt, hogy a pályafutása vége fele jár. Próbált felkészülni az idei évben is, birkózott a Bundesligában, valamint Sike András segédedzőjeként is tevékenykedett. Mivel tavaly nem olimpiai súlycsoportban birkózott, így 77 és 87 kilogrammban is klasszisokkal kellett volna megküzdenie már csak a tokiói részvételért is. Úgy érzi, hogy a csúcson hagyta abba a tavalyi vb-győzelmével, és bár nehéz döntésnek tartja a visszavonulást, de a sérülései miatt végül karrierje befejezése mellett döntött. 

A 36 éves Bácsi az utóbbi évtized legsikeresebb magyar kötöttfogású birkózójaként fejezte be pályafutását. 2014-ben (80 kg) illetve 2018-ban (82 kg) világbajnoki címet szerzett, 2008-ban (74 kg) és 2014-ben (80 kg) pedig Európa-bajnokságot nyert. Kontinensviadalon 2011-ben ezüstérmet, 2010-ben bronzérmet szerzett. 

Három olimpián vett részt: Pekingben és Rióban az ötödik helyen végzett. Az elmúlt másfél évtizedben összesen hét magyar bajnoki címet nyert. 2014-ben és 2018-ban a Nemzetközi Szövetség az év legjobb kötötfogású birkózójának választotta.

Címkék: birkózás
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/82915/pics/lead_800x600.jpg
birkózás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?