Blogolj!

UEFA: megbüntették a Honvédot

Kecskés István

Közel 10 millió forintot kell fizetnie a Honvédnak a Craiova elleni EL-mérkőzés után, sőt még részleges stadionbezárást is kell alkalmaznia a kispesti klubnak. 

A klub internetes oldala számolt be a történtekről: 

Megérkezett az Európai Labdarúgó-szövetség döntése a szervezet Etikai bizottságának augusztus 22-i tárgyalásáról, amikor az UEFA a Craiova elleni párharcon történteket tárgyalta.

Az UEFA döntése szerint a következő itthon sorra kerülő nemzetközi mérkőzésünkön 4000 helyet kell lezárni, ahová nem jöhetnek be a szurkolók, továbbá 30.250 eurós pénzbüntetést is kiróttak a Honvédra. 20 ezret a rasszista megnyilvánulások miatt, 5.250-t a csapat nem megfelelő viselkedése nyomán, további ötezret pedig rendzavarásért.

Ezt az eljárást hivatalból indította az UEFA, és nem azonos klubunk fellebbezésével, amely során személyes meghallgatást kértünk a Romániában történtek kapcsán, erről azonban egyelőre még nem kaptunk tájékoztatást.

Emlékezetes a Craiova–Honvéd találkozó végén botrányos jeleneteknek lehettünk szemtanúi. A hazai szurkolók megdobták a játékvezetőt és a pályán is állt a bál. A románok végig a magyarokat szidalmazták és Trianonon gúnyolódtak. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/82854/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?