Blogolj!

Kajak-kenu-vb: nem lehet megverni a női kajaknégyest ötszázon!

Dorogi László

A Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra négyes lassabb rajtot követően magabiztos versenyzéssel szerezte meg az aranyérmet a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A vasárnap egyik leginkább várt versenyszámát kora délután rendezték meg a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, ekkor szállt vízre ugyanis a Gazsó Alia Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra összeállítású női kajaknégyes 500 méteren.

A tét az olimpiai kvóták megszerzésén túl nem lehetett más, mint megvédeni a világbajnoki címet, hiszen a magyar négyest - legyen az bármilyen összeállítású - 2015 óta senki nem tudta legyőzni.

A lányok kissé beragadtak a rajtnál, de ez egyáltalán nem törte le az önbizalmukat, így fokozatosan, s ami talán még fontosabb, magabiztosan dolgozták le a gyorsan összeszedett minimális hátrányukat. Féltávnál már az élen haladt a magyar hajó, s innentől kezdve nem is engedték ki a lányok a győzelmet a kezükből, végül 78 századmásodperccel előzték meg a fehérorosz hajót és nyerték meg a világbajnoki címet.

A vasárnapi délelőtti, kora délutáni program a magyar szempontból az egyik legnagyobb feszültséggel várt számmal zárult a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, ugyanis a férfi kajaknégyesek ötszázas versenyszámában az első hét hely valamelyikén kellett mindenképpen végeznie a magyar csapatnak, hogy megszerezzen négy olimpiai kvótát.

A Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs, Kuli István négyes nagyszerűen kapta el a rajtot, de a folytatásban kissé visszaestek a fiúk, féltávnál a negyedik és a hatodik hely között ingáztak. Az utolsó méterekre nagyon sűrűvé vált a középmezőny, élet-halál harcot vívtak a hajók a színtiszta európai fináléban az olimpiai helyekért.

A magyar csapat végül az ötödik helyen ért célba, egyetlen századdal megelőzve Portugáliát és ezzel sikerült megszerezni a hőn áhított olimpiai kvótákat.

Címkék: kajak-kenu
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/82803/pics/lead_800x600.jpg
kajak-kenu
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?