Blogolj!

Ritka mint a fehér holló - vereséget szenvedett az amerikai kosárválogatott

Dorogi László

Ilyen ebben az évtizedben még nem történt, utoljára 2006-ban kapott ki a Team USA, azóta minden egyes meccsüket megnyerték.

Fotó: Fox Sports

Azért nem kell még kardba dőlniük az amerikai kosárlabda-rajongóknak, hiszen a sztároktól alaposan mentesült - sok klasszis mondta le a válogatott szereplést - csapat a kínai világbajnokságra való felkészülés jegyében találkozott az egyébként szintén NBA-játékosokkal felálló ausztrálok ellen, és szenvedett 98-94-es vereséget.

Az amerikaiak legutóbb a 2006-os világbajnokság elődöntőjében kaptak ki, akkor a görögök bántak el velük, azóta minden felkészülési és tétmérkőzésüket megnyerték, aranyérmet szereztek a 2008-as, a 2012-es és a 2016-os olimpián is, de megnyerték a 2010-es és a 2014-es világbajnokságot is.

A melbourne-i találkozó legjobb játékosa egyébként nem meglepő módon egy ausztrál NBA-játékos, a San Antonio Spurs irányítója, Patty Mills volt harminc pontjával. Az ausztrálok zsinórban 30(!) Egyesült Államok elleni vereség után tudtak nyerni a rivális ellen, míg az amerikaiak összesen 78 mérkőzés után szenvedtek ismét vereséget.

Abban a legtöbb szakértő egyetért, hogy hiába a rengeteg visszamondott válogatott meghívó, még mindig az USA a legnagyobb esélyese a világbajnoki cím megszerzésének, de talán az elmúlt évtizedben soha nem volt ennyire nagy esély arra, hogy letaszítsa valaki a trónról a Team USA-t: a világranglista alapján erre Szerbiának, Franciaországnak és Görögországnak lehet esélye.

Címkék: Kosárlabda
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/82774/pics/lead_800x600.jpg
Kosárlabda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?