Négy újabb halott Magyarországon
744 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma.
Blogolj!

Kopasz Bálint és Csipes Tamara is világbajnok K–1 1000 méteren!

Ragnar Volarus

Kopasz Bálint egészen elképesztő hajrával aranyérmes lett a szegedi kajak-kenu világbajnokságon - egyúttal olimpiai kvótát szerzett - K–1 1000 méteren, így huszonkét év után újra magyar világbajnoka van a királyszámnak. A nőknél pedig Csipes Tamara oktatta a mezőnyt és ő is aranyérmet szerzett K–1 1000 méteren.

Fotó: MTI

Kopasz Bálint a hetes pályán indult és kiválón kapta el a rajtot, de az élre a portugál Fernando Pimenta állt. A magyar fiú 500 méternél harmadik volt hét tizeddel lemaradva, de kétszázzal a vége előtt begyújtotta a rakétákat és óriási hajrába kezdett. Végül ennek köszönhetően több mint egy hajóhossznyival megnyerte a számot, egyúttal világbajnok lett! Ezzel 22 év után van újra magyar világbajnoka az egyik legfontosabb számban. Legutóbb Storcz Botond 1997-ben, a dartmouthi vb-n szerzett aranyat az országnak ebben a számban.

Fotó: MTI

Csipes Tamara viszont nem a végére tartogatta az erejét. Ő már rögtön az elején az élre állt, majd több mint két hajóhossznyi előnyt lapátolt össze az első 750 méteren, és onnan már simán, hatalmas fölénnyel nyerte meg a női kajak egyes 1000 méteres fináléját. Sajnos ez a szám nem szerepel az olimpia műsorán, de a mai napon a 30. születésnapját ünneplő Csipes örömét mit sem csökkenti.

A négyesben olimpiai bajnok Csipes a 2011-es, szegedi vb-n is megnyerte ezt a versenyt, összességben pedig pályafutása hetedik vb-címét szerezte.

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/82770/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?