Blogolj!

Úszás: Zombori Gábor junior-világbajnok 400 gyorson!

Kálovics Tibor

Zombori Gábor aranyérmet szerzett 400 méteres gyorsúszásban a Budapesten rendezett junior-világbajnokságon.

Fotó: https://www.facebook.com/uszoszovetseg

Zombori Gábor favorittá lépett elé délelőtti úszását követően miután 400 méteres gyorsúszásban 3:46.97-es korosztályos világbajnoki csúccsal jutott döntőbe. A Budafóka úszója eredményével egyúttal megúszta a tokiói olimpiai kvalifikációhoz szükséges szintidőt. 

Zombori félelmetesen kezdte a versenyt és a korosztályos világrekordon belül fordult. A magyar úszó az első hossztól kezdve vezetett, és bár ausztrál és amerikai riválisa 150 méter után próbált felzárkózni rá, ez nem zavarta meg. Az utolsó ötven méterre fordulva még négy tized volt az előnyéből, és vissza tudta verni ellenfelei támadásait. 

Honfitársunk végül 3:46.06-tal, vagyis a junior világbajnoki rekordot kilenc tizeddel megjavítva nyerte meg a Duna Arénában rendezett junior-világbajnokság első döntőjét. Zombori idejének erejét jelzi, hogy alig négy tizeddel maradt el Kiss Gergő, 2009 óta megközelíthetetlennek gondolt magyar rekordjától (3:45.68)

Női 400 vegyesen két magyar úszó is döntő úszott, Szabó-Feltóthy Eszter azonban hiába vezetett sokáig, végül a negyedik helyen végzett 4:40.48-as időeredménnyel. Mihályvári-Farkas Viktória szintén csatázott a táv egy részén az éremért, de 4:44.25-el a hatodik lett. 

A Szabados Bence, Pap Bálint, Ulrich Botond, Jászó Ádám összetételű férfi 4x100-as gyorsváltó a nyolcadik helyen végzett, 3:22.85-ös idővel.

Női 4x200 méteres gyorsváltóban a Nagy Réka, Hatházi Dóra, Szőke Zita, Gál Kincső összetételű négyes a hetedik helyen zárt, 8:08.33-as időeredménnyel. 

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/82645/pics/lead_800x600.jpg
úszás,utánpótlás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?