Blogolj!

Marco Rossi sem feledkezett meg Magyarország születésnapjáról

Dorogi László

A magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya kisebb megszakításokkal 2012 óta él és dolgozik Magyarországon és aki addig kételkedett volna benne, nagyon megszerette új otthonát.

Fotó: goal.com

Azt nagyon jól tudjuk, hogy egy nemzeti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának lenni igazán nem egyszerű feladat, pláne akkor nem, ha a tízmillió szövetségi kapitány országáról beszélünk. Az elvárások hatalmasak, a játékoskeret ugyanakkor általában igencsak átlagos.

Ennek ellenére szerencsére akadtak az elmúlt években olyan szakemberek - gondoljunk csak Dárdai Pálra, vagy az Európa-bajnokságon nyolcaddöntőig menetelő Bernd Storckra -, akiknek sikerült eredményes és kedvelhető együttest összetákolniuk. A sorból Marco Rossi sem lóg ki, az olasz szakembert a legkevésbé lehetne megvádolni azzal, hogy nem végzi teljes szívvel és legjobb tudása szerint a munkáját, pedig külföldi szakemberként tényleg nem lehet könnyű a magyar közegben helyt állnia.

Rossit 2012-ben nevezték a Budapest Honvéd vezetőedzőjének, azóta egy dunaszerdahelyi kitérőtől eltekintve folyamatosan Magyarországon él és dolgozik - meg ugye mondanunk sem kell, hogy Dunaszerdahely mennyire "szlovák" -, augusztus 20-án pedig megható gesztussal emlékezett meg Facebook oldalán Magyarország születésnapjáról.

Az olasz szakember egy képet posztolt ki, amelyen Parlament látható ünnepi köntösbe öltöztetve, feliratként pedig csak annyit tett hozzá, hogy "Otthonom" egy szív emojival és egy magyar zászlóval. Akinek eddig kétségei lettek volna afelől, hogy ő a tökéletes ember a szövetségi kapitányi posztra, sutba is dobhatja azokat. Köszönjük mester!

https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/82625/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,magyar labdarúgó-válogatott,Marco Rossi,válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?